Millî istihbaratın koordinasyonu

FETÖ maşasını tutan, çıkarları doğrultusunda kullanan ‘olağan şüpheliler’ 15 Temmuz gecesinden başlayarak girişimin bastırıldığı 16 Temmuz gününe kadar kendilerini belli...

FETÖ maşasını tutan, çıkarları doğrultusunda kullanan ‘olağan şüpheliler’ 15 Temmuz gecesinden başlayarak girişimin bastırıldığı 16 Temmuz gününe kadar kendilerini belli ettiler.
Amerika ve Avrupa’daki İsrail lobileri ve bu lobilerin etkilediği CIA gibi aktörler bu darbe girişiminin arkasından çıktılar. Müttefikimiz ABD mahcup aslında. Diğer yandan İslam coğrafyası başta olmak üzere Orta Doğu’yu ve son olarak Türkiye’yi yeniden dizayn etmek isteyen ve bu projenin önünde Sayın Erdoğan’ı engel olarak gören bazı Avrupa ülkeleri de elbette ki olağan şüpheliler arasında. Demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü, ifade özgürlüğü ve hür teşebbüs gibi değerler üzerine kurulan Avrupa Birliği ise darbe girişimine karşı tavrı tutumuyla âdeta sınıfta kaldı. Olağan şüpheliler oldukça çok. Birleşik Arap Emirlikleri yönetiminin de ülkelerindeki İhvan hareketini desteklediğimize inanarak intikam almak için darbe girişimine ciddi finansal destek verdiği söyleniyor.
***
Türkiye bir yandan FETÖ’nün maşa olarak kalkıştığı darbe girişiminde turnusol kâğıdı gibi ortaya çıkan dış ilişkililerini yeniden gözden geçiriyor bir yandan devlet bürokrasisinde FETÖ’cü kim varsa söküp atıyor.
Bir yandan da FETÖ, CIA gibi yapıların, ya da bu tür işlere hevesli birtakım küresel aktörlerin ve lobilerin istese de darbe yaptıramayacakları bir devlet yapısı inşa ediliyor. Elinde güç bulunduran Adalet-Emniyet-TSK ve istihbarat kurumları âdeta yeniden kuruluyor ve sistemler yenileniyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda zamanı. 02 Ekim 2017 | 777 Okunma Doğan’ın FETÖ’ye esareti 13 Eylül 2017 | 348 Okunma Darbecilerle gerçekten hesaplaşıyor muyuz? 08 Eylül 2017 | 4.043 Okunma Elini görüyoruz İsrail! 06 Eylül 2017 | 265 Okunma Bayram bir fırsattır, iyi değerlendirelim 01 Eylül 2017 | 119 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar