Kürtler, Marksist-Ateistlere oy verir mi?

Bu topraklarda İslamiyet’i ilk kabul eden ve o günden bu yana inancını en iyi yaşayan, inancı konusunda en hassas olan grup Kürtlerdir. Onlar, Cumhuriyet’in 1940’lı yıllarından itibaren din konusunda kendilerine devlet...

Bu topraklarda İslamiyet’i ilk kabul eden ve o günden bu yana inancını en iyi yaşayan, inancı konusunda en hassas olan grup Kürtlerdir. Onlar, Cumhuriyet’in 1940’lı yıllarından itibaren din konusunda kendilerine devlet tarafından en ağır baskılar yapıldığı halde inançlarını yaşamaktan asla vazgeçmediler. 28 Şubat döneminde Doğu ve Güneydoğu’da her türlü tehdide, baskıya rağmen Kur'an kurslarını, medreseleri asla kapatmadılar. Doğu ve Güneydoğu illerimiz hep evliyalar diyarı olmuştur. Adıyaman, Şanlıurfa peygamberler şehirleridir. Van, seyidler diyarıdır. Bu denli muhafazakâr bir bölgede, bu imanlı insanlar arasında PKK-KCK ve onların siyasi uzantısı HDP gibi ateist-Marksist bir yapının taban bulmuş olmasının sebebi maalesef asker ve derin devlettir. Devlet, laiklik adı altında burada inançsız bir yapının oluşması için zemin hazırlamış, inançsızları bölgede teşvik ederken-korurken hayatı muhafazakârlara zehir etmiştir.
Ayrıca, PKK üst yönetiminin büyük bölümü Kürt değildir, çoğu Ermeni’dir. Bunu Ermenilere bir husumet duyduğum için söylemiyorum. Yani bu üst yönetim Müslüman değildir. HDP’lilerin söylemlerine, kullandıkları jargona bakın, onların İslamiyet’le bir ilgileri olmadığını anlarsınız. HDP’li yöneticiler, Kürt halkının İslami duyarlılıklarını iyi bildikleri için o alana fazlaca girmiyor ve o yüzlerini gizlemeye çalışıyorlar. Hatta göz boyamak için eski imam veya müftüleri kandırıp aday bile yapıyorlar. Ama Marksist olduklarını inkâr etmiyorlar. Muhafazakâr Kürtlerden oy almak için olmadık kılıklara giriyorlar. Ama Allah’ın işi, bazen gerçek yüzlerini farkında olmadan ortaya koyuyorlar.
HDP’nin en tepesindeki zat Selahattin Demirtaş, bizim kıblegâhımız-kutsalımız Kâbe’ye Taksim’i alternatif gösteriyor. ‘Emekçilerin Kâbe’si Taksim’ benzetmesini yapabilecek kadar cahil ve inançsız. HDP’nin seçim vaadinde ‘Kürtçe ezan-Kürtçe ibadet’ var. Bunu HDP’nin seçim beyannamesine koyan kafa ile 1946’larda Türkçe ezan okutturmaya kalkan-bu millete gözyaşı döktüren CHP’li kafa aynıdır. İkisi de din düşmanıdır. İkisi de baskıcı ve faşist.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda zamanı. 02 Ekim 2017 | 777 Okunma Doğan’ın FETÖ’ye esareti 13 Eylül 2017 | 348 Okunma Darbecilerle gerçekten hesaplaşıyor muyuz? 08 Eylül 2017 | 4.043 Okunma Elini görüyoruz İsrail! 06 Eylül 2017 | 265 Okunma Bayram bir fırsattır, iyi değerlendirelim 01 Eylül 2017 | 119 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar