Kral’a “kral” veda…

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD’li efsanevi Müslüman boksör Muhammed Ali’nin cenaze merasimine katılmak üzere doğum yeri olan Kentucky eyaletindeki Louisville şehrine geldik. Çarşamba gece 24.00’te Ankara’dan...

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD’li efsanevi Müslüman boksör Muhammed Ali’nin cenaze merasimine katılmak üzere doğum yeri olan Kentucky eyaletindeki Louisville şehrine geldik. Çarşamba gece 24.00’te Ankara’dan başlayan seyahatimiz 12 saat sürdü. Dün sabah 04.00’te indiğimiz Louisville bir milyon nüfuslu sevimli bir kent.
Uçakta; Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, ülkemiz boksunun efsane ismi Cemal Kamacı, Muhammed Ali’nin maçlarını anlatımı ile Türk sporseverlere duyuran ünlü spiker Orhan Ayhan, Cumhurbaşkanı Başdanışmanları Hidayet Türkoğlu, Hamza Yerlikaya ve bir grup gazeteci vardı.
Sayın Cumhurbaşkanı için çok yorucu bir yolculuk. Ama belli ki Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muhammed Ali’nin ebediyete yolculuğuna iştirak için her şeyi göze almış. Yoğun mesaisi arasında ünlü Müslüman bir boksörü son yolculuğuna uğurlaması çok anlamlı.
***
12 yaşında boksla tanışan boksun efsane ismini dün uğurladık. Muhammed Ali’yi Muhammed Ali yapan ve 74 yıla bir efsane sığdıran ringlerin kralından biraz bahsetmek isterim... İlk dikkatleri üzerine 18 yaşında katıldığı Roma Olimpiyatlarında altın madalya kazanarak çekti. Olimpiyatlardan ülkesine döndüğünde girmek istediği restoran görevlileri “Burada sadece beyazlara servis yapılıyor” uyarısı ile karşılaşması âdeta bir kırılma noktası. Irkçılığa karşı tepkisini ortaya koymak için olimpiyat madalyasını Ohio Nehrine atmış. 1964-74 ve 78 yıllarında dünya ağır sıklet şampiyonluğunu 3 kez alan Ali, kariyeri boyunca çıktığı 61 maçın 56’sından galibiyetle ayrıldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda zamanı. 02 Ekim 2017 | 779 Okunma Doğan’ın FETÖ’ye esareti 13 Eylül 2017 | 348 Okunma Darbecilerle gerçekten hesaplaşıyor muyuz? 08 Eylül 2017 | 4.043 Okunma Elini görüyoruz İsrail! 06 Eylül 2017 | 265 Okunma Bayram bir fırsattır, iyi değerlendirelim 01 Eylül 2017 | 119 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar