Hile yaygaraları…

Milletimiz, 16 Nisan günü yüksek bir katılımla sandık başına giderek 150 yıllık ucube sistemi değiştirdi. 15 Temmuz-27 Mayıs parantezlerini kapattı. Yüzde 51.4 ve 1 milyon 379 bin 934 oy farkı ile ‘Evet’...

Milletimiz, 16 Nisan günü yüksek bir katılımla sandık başına giderek 150 yıllık ucube sistemi değiştirdi. 15 Temmuz-27 Mayıs parantezlerini kapattı. Yüzde 51.4 ve 1 milyon 379 bin 934 oy farkı ile ‘Evet’ tercihi tescillendi. Türkiye, Cumhuriyetin kuruluşu kadar önemli olan bu büyük değişimi sivil irade ile gerçekleştirme becerisini gösterdi. Bu değişimin baş mimarı Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır. Bu sistemi isteyen rahmetli Menderes, Özal, Demirel, Erbakan ve Türkeş’in ruhları şâd olsun. Bu sistem daha ilk günden istikrar, güven ve umut getirdi. İş ve aşın teminatı olan istikrar artık daha kalıcı olacaktır.
***
Bu referandumun kaybedenleri FETÖ, PKK, YPG, PYD, DEAŞ ve HDP’dir. Hollanda, Almanya, Avusturya, Belçika gibi referandumda taraf olan ülkelerdeki gurbetçiler yüksek oranda ‘Evet’ oyu vererek o devletleri şoka sokmuştur. Özetlemek gerekirse 7 düvel 16 Nisan’da kaybetmiştir.
‘Evet’e en yüksek oyu veren Bayburt’tan ‘Hayır’a en yüksek oyu veren Tunceli’ye kadar tüm Türkiye kazanmıştır. Kaybedenler; bu önemli değişim zaferine, bu demokrasi şölenine ve milletin iradesine gölge düşürmek için çırpınıyorlar. Bu hazımsızlar her zamanki gibi tehdide ve küfre sarılıyorlar. Üstte de belirtmiş olduğum gibi bazı Avrupa ülkeleri milletimizin iradesine saygı duyup takdir edeceklerine, Sayın Cumhurbaşkanını arayıp kutlayacaklarına ‘ama’lı, ‘fakat’lı cümlelerle sonucu küçümsemeye kalkışıyorlar. Avrupa, ‘Evet’in hezimetini atlatması lazım. Biri ‘saygılı diyaloglar’, bir diğeri ‘Türkiye ikiye bölündü’ diyor. Unutmasınlar ki bu yaklaşımlar Türk milletinin iradesine saygısızlıktır.
***
CHP’nin başını çektiği bir grup her seçimden sonra ‘hile var’ algısı oluşturmaya çalışmıştır. Aynı senaryo 17 Nisan sabahında da devreye sokuldu. Pozitif bir dil kullandığında, kavgasız-gürültüsüz-patırtısız bir yaklaşım sergilediğinde milletten destek alabileceğini bu referandumda gören CHP’nin şaibe iddiaları ile sonuca gölge düşürmeye çalışması yanlış bir tutum. Başbakan Binali Yıldırım’ın da söylediği gibi: “Sonuca saygı duyun, milletin sözü üzerine söz söylemeyin.”
Sandık kurulu başkan ve üyeleri zarfa ya da oy pusulasına mühür vurmadı diye vatandaşın oyunun iptal edilmesini talep etmek yanlıştır. Ayrıca bu mühürsüz oyları iptal etseniz dahi ‘hayır’ oyları öne geçmiyor, sonuç değişmiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda zamanı. 02 Ekim 2017 | 776 Okunma Doğan’ın FETÖ’ye esareti 13 Eylül 2017 | 347 Okunma Darbecilerle gerçekten hesaplaşıyor muyuz? 08 Eylül 2017 | 4.043 Okunma Elini görüyoruz İsrail! 06 Eylül 2017 | 265 Okunma Bayram bir fırsattır, iyi değerlendirelim 01 Eylül 2017 | 118 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar