Hakan fidan neden hedefte?

15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçti. İçeride ve dışarıda sıcak tartışmalar hala devam ediyor. Darbeler tarihi açısından kötü örneklerle dolu ülkemizde, 260 şehit...

15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçti. İçeride ve dışarıda sıcak tartışmalar hala devam ediyor. Darbeler tarihi açısından kötü örneklerle dolu ülkemizde, 260 şehit verdiğimiz 15 Temmuz hain darbe kalkışması hafızalarımızdan hiç silinmeyecek ve şimdiye kadar yaşadığımız en can yakıcı darbe girişimi olarak tarih sayfalarında yer alacak. Ancak çocuklarımız daha önceki darbe kalkışmalarından farklı olarak 15 Temmuz’u okuduklarında Türk halkının demokrasi için gösterdiği destanı görecek.
15 Temmuz hain darbe girişiminin amacı sadece yönetime el koymak değildi. Sonrasında Türkiye’yi bir iç savaşa sürükleyecek koşullar zaten hazırlanmıştı. Darbe girişimi sonrasındaki süreç Türkiye’nin işgal edilmesine zemin hazırlamak olacaktı.
Bu nedenle bu hain girişimin önünün-arkasının didik didik edilmesini anlayabiliyorum. 15 Temmuz’a dair hiçbir karanlık noktanın bırakılmaması lazım. Zira bu maksatla bir yandan konuya ilişkin geniş kapsamlı hukuki bir süreç devam ederken, bir yandan da başta hükümet olmak üzere devletin ilgili tüm kurumları, idari araştırma-inceleme-soruşturma ve benzeri işlemlerini titizlikle yapma gayretinde.
Bu hukuki ve idari süreçler işletilirken FETÖ ve FETÖ’yü kullanan aktörler-FETÖ ile içeride işbirliği yapan bazı Erdoğan ve AK Parti muhalifleri de bu süreçleri sulandırmak-hedef şaşırtmak, Türkiye’nin stratejik kurumlarını yıpratmak ve millette bu kurumlara karşı şüphe-güvensizlik duygusu oluşturmak için olağanüstü algı operasyonları yapıyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda zamanı. 02 Ekim 2017 | 777 Okunma Doğan’ın FETÖ’ye esareti 13 Eylül 2017 | 348 Okunma Darbecilerle gerçekten hesaplaşıyor muyuz? 08 Eylül 2017 | 4.043 Okunma Elini görüyoruz İsrail! 06 Eylül 2017 | 265 Okunma Bayram bir fırsattır, iyi değerlendirelim 01 Eylül 2017 | 119 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar