Hain darbe gecesi yaşadıklarımız

Hain darbe girişiminin gerçekleştiği 15 Temmuz gecesine dair iki ayrı duyguyu bir arada yaşıyoruz. MİT tırları operasyonu ve 17-25 Aralık darbe girişimi ile görünür hâle gelen, en sonunda da 15 Temmuz gecesi...

Hain darbe girişiminin gerçekleştiği 15 Temmuz gecesine dair iki ayrı duyguyu bir arada yaşıyoruz. MİT tırları operasyonu ve 17-25 Aralık darbe girişimi ile görünür hâle gelen, en sonunda da 15 Temmuz gecesi silahlı saldırıya dönüşen uluslararası koalisyonun ülkemize karşı gerçekleştirdiği işgal girişimi sonucunda duyduğumuz derin üzüntü ve öfke... Buna karşılık ülkemizi yöneten siyasi liderliğin ve basiret sahibi halkın bu hain işgal girişimine karşı yazdığı unutulmayacak kahramanlık destanı ile duyduğumuz gurur ve övünç... O gecenin hemen ertesinde hemen hepimizde hâkim olan iki ayrı duygu bu.
15 Temmuz hain darbe girişimi ile ilgili birçok şey yazılıp çizildi. Ben kendi açımdan o gece ile ilgili önemli gördüğüm bazı hususların altını tekrar çizmek istiyorum. Zira o gece hain darbe girişiminin en önemli merkezi Ankara'da olup bitenlere bizzat içinde yaşayarak şahit oldum.
Öncelikle kendimize şu soruları soralım;
MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın kendisine gelen istihbarat üzerine harekete geçip, Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar ile karargâhta görüşmesi hainleri panikletmiş ve darbe girişimini öne çekmelerine sebep olmuştu.
Darbenin başlangıç saati erkene alınmasaydı, yani ülkemize yapılan bu hain girişim gece 03.00'da başlasaydı ne olurdu? Bunu hep birlikte düşünmeliyiz. Acaba o zaman darbecileri bu kadar erken engelleyebilir miydik? Belki yine engelleyebilirdik ama çok kayıp verirdik. Türkiye iç savaşın eşiğine sürüklenir, hazırda bekleyen akbabalar da işgal için harekete geçerlerdi. Darbecilerin başlangıç saatlerini erkene almalarını, millet uyanık iken harekete geçmelerini sağlayan herkese şükran borçluyuz. Çünkü darbe gece herkesin derin uykusunda olduğu bir saatte, planlandığı gibi gerçekleşseydi, darbecilerin başarılı olma ihtimali çok daha yüksek olacaktı.
İkinci sorum ise o gecenin gerçek kahramanlarının başarısını; kendi çıkarı, siyasi geleceği ve ikbali için kullanan, istismar eden sahte kahramanlarla ilgili. O gece telefonlarımıza çıkmayan; darbe girişimine karşı ağızlarından bir cümle alamadığımız, yayınlara bağlayamadığımız birçok makam ve mevki sahibi şahsiyet bugün kahramanlık nutukları atıyor. Lütfen bu konu ayrıca araştırılsın ve detaylı bir inceleme yapılsın.
Sayın Cumhurbaşkanı bulunduğu yerden tüm tehditlere rağmen dört ayrı haber kanalına peş peşe bağlanıp açıklama yaptığı 00.24 saatine kadar kim neredeydi ve ne yaptı? İşte benim için asıl anlamlı ve gerçek olan o saate kadar yapılanlar, verilen tepkiler, sergilenen duruşlar ve takınılan tavırlardır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda zamanı. 02 Ekim 2017 | 777 Okunma Doğan’ın FETÖ’ye esareti 13 Eylül 2017 | 348 Okunma Darbecilerle gerçekten hesaplaşıyor muyuz? 08 Eylül 2017 | 4.043 Okunma Elini görüyoruz İsrail! 06 Eylül 2017 | 265 Okunma Bayram bir fırsattır, iyi değerlendirelim 01 Eylül 2017 | 119 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar