15 Temmuz darbe girişimini ulusalcılar mı yaptı?

Davos’ta ‘One Minute’ çıkışıyla dünyayı tek başına babalarından kalma miras şirketleri gibi yönetme arzusundaki küresel aktörlere karşı bir duruş sergileyen Sayın Erdoğan’ı...

Davos’ta ‘One Minute’ çıkışıyla dünyayı tek başına babalarından kalma miras şirketleri gibi yönetme arzusundaki küresel aktörlere karşı bir duruş sergileyen Sayın Erdoğan’ı ellerindeki siyasi, ekonomik ve medya aparatları / enstrümanları kullanarak içeride ve dışarıda iktidara karşı baskı unsuru oluşturmayı hedefleyenler hüsrana uğradılar. Aynı aktörler, 17-25 Aralık ve Gezi Parkı süreci ile birlikte gördük ki Sayın Erdoğan’ı ne yapıp ne edip iktidardan uzaklaştırmayı temel hedef hâline dönüştürmüşlerdi. Kendi ayaklarının üzerinde durabilme kabiliyetine kavuşan, millî politikalar geliştirme kapasitesini arttıran Türkiye’yi, eski günlerinde olduğu gibi zayıf, söz dinlettikleri, parmak salladıklarında terbiye ettikleri bir müttefik hâline getirmeyi hedefleyen küresel aktörler (aslında hepimizin kim olduğunu bildiği), karşı koyamadıkları ve önleyemedikleri Türkiye’deki değişim sürecini sabote etmek üzere alışagelmiş harekât tarzlarını bir kenara bırakıp, 15 Temmuz hain darbe girişimini içimizdeki hainlere yani diğer bir ifade ile maşalarına yaptırdılar. Bu küresel güçlerin 15 Temmuz sonrası ortaya koydukları tavırlar ve hainleri sahiplenmeleri aslında her şeyin ne kadar açık cereyan ettiğini ortaya koyuyor.
Oslo sızdırmaları-Uludere olayı, KCK operasyonları, MİT Müsteşarının ifadeye çağırılması, MİT tırlarının durdurulması, 17-25 Aralık darbe girişimleri, Gezi olayları, Kobani kalkışmaları ve nihayet 15 Temmuz hain darbe girişimi bizatihi meczup Fetullah Gülen denilen Amerikan uşağı bir hainin yönettiği FETÖ tarafından gerçekleştirilmiştir. FETÖ’nün bunu gerçekleştirdiğine dair Türk halkının tek bir bireyinin ve tüm siyasi partilerinin kuşkusu olmadığını da belirtmek isterim. FETÖ bunları gerçekleştirirken PKK’dan, ikiz kardeşi PYD-YPG’den, DHKP-C’den hatta DEAŞ’tan destek almıştır. Sıraladığım tüm bu kirli-hain operasyonların FETÖ tarafından planlanıp yapıldığı açık-seçik, delilli-ispatlı ortaya konmuştur.
15 Temmuz darbe girişiminin, 17-25 Aralık ihanetinin, MİT tırları operasyonunun bizatihi FETÖ tarafından planlanıp gerçekleştirildiğini ben şahsen tartışma konusu bile yapmam. Zira, 15 Temmuz üzerinde akademik çalışmalar yapılmaya başladıkça aslında 15 Temmuz’a gelinen sürecin tüm anatomisi de ortaya çıkacaktır. Bu alçak girişimlerin birinci derecede sorumlusu meczup Fetullah Gülen ve yönettiği FETÖ terör örgütüdür.
Başta vatan haini Fetullah Gülen ve onun güdümünden hâlâ kurtulamayan bazı çevreler olmak üzere birileri bu hain girişimleri başkalarının üzerine atmaya, hedef şaşırtmaya çalışsalar da bu çıplak gerçekleri değiştiremezler. Çünkü suçüstü yakalandılar. O hain girişimlerin tamamında hangi rolleri üstlenip, hangi kumpasları yaptıkları ayan-beyan ortaya çıktı. FETÖ lideri ajan Gülen, Mısır’da yayımlanan ‘El Yevm 7’ gazetesine yaptığı “15 Temmuz darbesini ulusalcı, laik bir kesim yapmış olabilir” açıklamasına “Hadi oradan, ahlaksız-haysiyetsiz herif. Biraz mert ol. Suçüstü yakalandığın olayları bari başkalarının üzerine atma” diye tepki göstermiştim. Bu konudaki tavrımda nettir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda zamanı. 02 Ekim 2017 | 777 Okunma Doğan’ın FETÖ’ye esareti 13 Eylül 2017 | 348 Okunma Darbecilerle gerçekten hesaplaşıyor muyuz? 08 Eylül 2017 | 4.043 Okunma Elini görüyoruz İsrail! 06 Eylül 2017 | 265 Okunma Bayram bir fırsattır, iyi değerlendirelim 01 Eylül 2017 | 119 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar