Kılıçdaroğlu’na teşekkürler…

Önceki gece CNN’de Christian Amanpour’un Hamburg G20 zirvesi röportajını izliyorum. Tanınmış gazeteci önce G20 göstericilerini gösterdi. Sözü sonra Kılıçdaroğlu’nun “Adalet...

Önceki gece CNN’de Christian Amanpour’un Hamburg G20 zirvesi röportajını izliyorum. Tanınmış gazeteci önce G20 göstericilerini gösterdi. Sözü sonra Kılıçdaroğlu’nun “Adalet Yürüyüşü”ne getirdi. 
Kemal Kılıçdaroğlu’nun spotları ekranda belirince, görüntü aniden titremeye başladı ve elektrikler kesilmiş gibi hepten karardı. 
3-4 dakikalık gizemli bir kesintiden sonra yeniden Amanpour karşımızda belirdiğinde, Kılıçdaroğlu’na ayrılan kısım sona ermişti. 
Rastlantı mı, yoksa ecinnilerin işi mi bilemiyorum ama “Adalet Yürüyüşü”nün son demini CNN ekranlarında Christian Amanpour’dan izlerken gençlik yıllarımın “necefli maşrapa” moduna bağlandık. 
 
Kod adı ‘umut yürüyüşü’ 
Bundan böyle “umut yürüyüşü” olarak adlandırabileceğimiz bu etkileyici serüven tam İstanbul sınırına ulaşırken, dünya, Kılıçdaroğlu ve bu yolculuğun adsız kahramanlarını keşfetti. Özetle ifade edilecek olursa, uluslararası kamuoyu Türkiye’nin yalnız Erdoğan’dan ibaret olmadığına uyandı. 
İlk günlerde “bi görelim bakalım!” yaklaşımını benimseyen dünya basınının bu ağır uyanışı, yaşadığımız hızlı “sosyal medya çağı”nda çok düşündürücü. 
Bunun tabii çeşitli nedenleri var. 
Bunlardan ilki, “anamuhalefet lideri Kılıçdaroğlu”nun uluslararası camiada bilinen bir figür olmaması. 
Ama bundan önemlisi Batı’nın Türkiye ile olan ilişkilerinde -tüm göstermelik “Erdoğan muhalifliğine” karşın- Latince deyişle “quieta non moveatur/bırak her şey olduğu gibi kalsın!” düsturuyla harmanlanmış bir statüko bekçiliğine şartlanmış olması. 
Ne zaman on binler yürüyüşe katıdı, “umut yürüyüşü” ancak o zaman görünmez olmaktan çıktı. Uluslararası ana akım medyanın önde gelen temsilcileri; son Amanpour örneğinde gördüğümüz gibi, nihayet ekranlarını ve sütunlarını Kılıçdaroğlu’na açtılar. 
New York Times, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Guardian gibi gazeteler; “Ülkemde bir tek adam rejimi var. Biz bu rejimin taktığı ‘demokrasi maskesini’ indirmek için yürüyoruz” diyen Kılıçdaroğlu’nun yazılarını art arda yayımlamaya başladılar. 
 
‘Siyaseti hatırlattı’ 
Son parkurda hatta yurtdışından doğrudan katılımlar oldu. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
1921 Anayasası mı dediniz? 21 Nisan 2024 | 181 Okunma Kılıçdaroğlu vakası 14 Nisan 2024 | 561 Okunma 31 Mart’ın bahsi 07 Nisan 2024 | 92 Okunma Kesik kulağın mesajı 31 Mart 2024 | 212 Okunma Sevgiliye Mektuplar 24 Mart 2024 | 74 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar