IŞiD deseydi şaşırmazdık

ROMA - Fetvanın yankıları Türkiye sınırlarını aştı, Avrupa’ya ulaştı. İtalya’da iki büyük gazete konuyu birinci sayfaya ve manşetlere taşıyor. Berlusconi ailesinin gazetesi Il Giornale...

ROMA - Fetvanın yankıları Türkiye sınırlarını aştı, Avrupa’ya ulaştı. İtalya’da iki büyük gazete konuyu birinci sayfaya ve manşetlere taşıyor.

Berlusconi ailesinin gazetesi Il Giornale, “Şok fetva: Babanın 9 yaş üstü kızıyla ilişkisi meşru” manşetiyle verdiği habere içerde “Utanç verici fetva: Öz kızla cinsellik meşru. Kadın konusu Türkiye’de de İslamın sorunu” başlığıyla devam ediyor.

“Türkiye babanın kızının ne zaman ırzına geçebileceği üzerinde bölündü” sözleriyle baş sayfada göbekte ilik dondurucu bir başlık çeken Libero gazetesi ise “Bir Türk fetvası kızlarla enseste geçit veriyor” diyor, tam sayfa yer ayırdığı konuyu “uygarlık çatışması” bölümünde işliyor.

Diyanet kısmen mesafe aldı

“Bunları IŞİD deseydi şaşan olmazdı. Ama devletin finanse ettiği bir organın yurttaşlarını sübyancı ensest ilişkiye yönlendirmesi laik Türkiye’de ve sosyal ağlarda çok büyük protestoya yol açtı” tespitini yapan ve malum fetvayı ayrıntılarıyla özetleyen “Libero”, fetvanın yayımlandığı siteyi kapatan Diyanet’in tüm ithamları reddettiğini not ediyor, ancak “Diyanet’in bu geri adımının kimseyi ikna etmediğini” kaydediyor.

Diyanet’in konudan sadece “kısmen mesafe” aldığını belirten gazete, skandal sonrası yapılan açıklamada “metinde yer alan akıl ve ahlaktan yoksun görüşlerin Din İşleri Yüksek Kurulu ve Başkanlığı’na isnat edilemez” dendiğini ancak DİB’in spesifik bağlamda konuya ilişkin görüşünün tam olarak ne olduğunu belirtmekten kaçındığına dikkat çekiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Boş koltuk 05 Mayıs 2024 | 297 Okunma Yurttaşlara mektup 28 Nisan 2024 | 69 Okunma 1921 Anayasası mı dediniz? 21 Nisan 2024 | 185 Okunma Kılıçdaroğlu vakası 14 Nisan 2024 | 563 Okunma 31 Mart’ın bahsi 07 Nisan 2024 | 93 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar