‘Cesur Yeni Dünya’nın Başkanı Trump

Trump’ın Beyaz Saray’a çıkışını sadece malum otoriter liderler alkışladı. Dünya ise çok büyük bir belirsizliğin içine savruldu. ABD’de Trump’ın başkanlığına...

Trump’ın Beyaz Saray’a çıkışını sadece malum otoriter liderler alkışladı. Dünya ise çok büyük bir belirsizliğin içine savruldu. ABD’de Trump’ın başkanlığına ilişkin sıklıkla sorulan soruları politico.com sitesi şöyle sıralıyor: 
1. Trump, Clinton’ı seçim kampanyasında vaat ettiği üzere hapse atacak mı? 
2. Çıkar çatışmasını önlemek için işlerini bırakacak mı? 
3. İran’la nükleer anlaşmayı bozacak mı? 
4. Meksika sınırına duvar örecek mi? 
5. Putin Rusyası’na yaptırımları kaldıracak mı? 
6. Müslümanların ABD’ye girişini engelleyecek mi? 
7. Kayıtsız göçmenleri ABD’den atacak mı? 
8. (Ödemediğini itiraf ettiği) Gelir vergisi bildirimlerini bundan böyle ABD Başkanı olarak yapacak mı? 
9. Aklına eseni yazdığı “Twitter hesabını” açık tutacak mı? Sorular uzatılabilir...

‘Alt-sağ’ faşizmi 
Trump’ın başkanlığı yalnız ileriye yönelik belirsizlikler doğurmakla kalmadı, mevcut dünyanın tanımadığımız karanlık yüzünü de taşan bir lağım çukuru gibi faş etti. 
Kendi adıma örneğin, Trump’ı başkanlığa taşıyan muhafazakârların giderek “alternatif sağ” diye tanımlanan bu derece “hastalıklı” bir kategoriye dönüştüğünü ben bu 8 Kasım’da tespit ettim. 
“Alternatif sağ” aslında bildiğimiz faşizm. Ama “alternatif sağcılar”, her konuda “siyaseten usturuplu/politically correct” olmaya karşı çıkarken, kendi “faşizmlerine” “faşizm” demeyi reddediyorlar. “Faşist” yerine kendilerini kulağa daha makul(!) gelen “alternatif sağ” diye tanımlıyorlar. 
Kim bu “alternatif sağcılar”? 
Kadın düşmanları, yabancı... Müslüman... Yahudi düşmanları, siyah ırkın düşmanları, eşcinsel düşmanları... Liste böyle uzayıp gidiyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
1921 Anayasası mı dediniz? 21 Nisan 2024 | 181 Okunma Kılıçdaroğlu vakası 14 Nisan 2024 | 561 Okunma 31 Mart’ın bahsi 07 Nisan 2024 | 92 Okunma Kesik kulağın mesajı 31 Mart 2024 | 212 Okunma Sevgiliye Mektuplar 24 Mart 2024 | 74 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar