Sizi Allah’a yakınlaştıracak kişileri dost edinin

Kur'an-ı Kerim şöyle buyurur: "O (mahşer) gün takva sahipleri dışında yakın dostlar birbirlerine düşmandırlar." (Zuhruf, 67). Dünyada menfaat, kin, intikam, düşmanlık, imansızlık ve küfür...

Kur'an-ı Kerim şöyle buyurur: "O (mahşer) gün takva sahipleri dışında yakın dostlar birbirlerine düşmandırlar." (Zuhruf, 67).
Dünyada menfaat, kin, intikam, düşmanlık, imansızlık ve küfür üzerinde yol alanlar ahirette perişan olacaklardır. Takva ve iyilik konusunda yoldaş olanlar ise pişman olmayacaklardır.

SAHTE DOSTTAN UZAK DUR
Size yük ve bela getiren, sizi Rabb'inizden ve inancınızdan soğutan kim veya ne varsa bilin ki şeytanın oyuncağıdır. Ahirette sizin, "Beni yoldan çıkardı" diyerek jurnalleyeceğiniz dosttan dost olmaz. Kötüler ve şer yolunda yürüyenler ahirette birbirlerinin hasmı olacaklardır. Sana menfaat icabı yakın davranan, sahte gülücükler dağıtan, içten pazarlıklı kişilerden uzak dur. Onlar ancak ve ancak pişmanlık vesilesidir.
Peki, doğru dost kimdir?...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sosyal medya kirliliğine dikkat! 19 Nisan 2024 | 25 Okunma Ramazan sonrası yapmamız gerekenler 12 Nisan 2024 | 35 Okunma İdeal Müslüman nasıl olmalı? 09 Nisan 2024 | 78 Okunma Mazlumun sahibi Allah’tır 08 Nisan 2024 | 43 Okunma Allah’ın örttüğünü siz de örtün 07 Nisan 2024 | 96 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar