Seni adamdan kurtardım

Hz. Peygamber (s.a.v.) ile eşi Hz. Aişe bir konuda ihtilaf yaşarlar. Hz. Aişe efendimizin kendisine anlattığı bir hadiseyi sonradan yanlış hatırlıyordu.Karşılıklı konuşurlarken eve Hz. Aişe'nin babası olan...

Hz. Peygamber (s.a.v.) ile eşi Hz. Aişe bir konuda ihtilaf yaşarlar. Hz. Aişe efendimizin kendisine anlattığı bir hadiseyi sonradan yanlış hatırlıyordu.
Karşılıklı konuşurlarken eve Hz. Aişe'nin babası olan Hz. Ebu Bekir geldi.
Peygamberimiz Hz. Ebu Bekir'i görünce şöyle buyurdu: Baban geldi. Şimdi ikimiz de olayı anlatalım. Baban da hakemlik yapsın. Kararı o versin. Sen mi haklısın, ben mi? 
Hz. Aişe anlattı, Efendimiz sabırla dinledi. Sonra kendisi anlatmaya başladı. Sözünün bittiği yere gelince, Hz. Aişe biraz da tecrübesizliğin ve genç olmanın ve de Hz. Peygamberce çok sevilmesinin etkisiyle olacak ki 'itiraz ederek'; 'Bu nokta böyle değildi'diye itiraz etti.
Kızının Hz. Peygamber'e itirazını gören Hz. Ebu Bekir yerinden hışımla kalktı ve 'Sen kiminle böyle konuşuyorsun' diye bağırarak kızına tokat indirdi. Ama eli Hz. Aişe'ye değmeden Hz. Peygamber elini tuttu. Böylece Hz. Aişe tokattan kurtuldu.
Hz. Peygamber (s.a.v.) şöyle buyurdu: Ebu Bekir! Biz seni hakem diye seçtik. Ama sen taraf tuttun. Seni hakemlikten aldık. Biz aramızdaki meseleyi kendimiz çözeriz. 
Hz. Ebu Bekir gidince de Efendimiz Hz. Aişe'ye şöyle buyurdu: 'Seni adamdan kurtardım.' 
Hz. Peygamber nüktedan, yumuşak dilli ve gönlü genişti. Ailesine karşı son derece anlayışlıydı. 'Ben içinizde ailesine en iyi olanım' derdi. Kırmaz, kızmaz ve haşlamazdı. Bizlerin de hane halkına aynı incelikle muamele etmesi gerekmiyor mu?

Siz 5 şeyle imtihan olunacaksınız

Abdullah bin Ömer (r.a.) şöyle demiştir: Resulullah (s.a.v.) bize yönelerek şöyle buyurdu: 
Ey muhacirler cemaatı! Beş şey vardır ki onlarla müptela olacağınız zaman (hiçbir hayır kalmaz) ben sizlerin o şeyler (dönemin)e erişmenizden Allah'a sığınırım (O şeyler şunlardır):
1- Bir milletin içinde zina-fuhuş ortaya çıkıp nihayet o millet bu suçu aleni olarak işlediğinde, mutlaka içlerinde taun hastalığı ve onlardan önce gelip geçmiş milletlerde vuku bulmamış hastalıklar yayılır. 
2- Ölçü ve tartıyı eksik yapan her millet mutlaka kıtlık, geçim sıkıntısı ve başlarındaki hükümdarın zulmü ile cezalandırılırlar. 
3- Mallarının zekâtını vermekten imtina eden her millet mutlaka yağmurdan menedilir (kuraklık cezasıyla cezalandırılır) ve hayvanlar olmasa onlara yağmur yağdırmaz. 
4- Allah'ın ahdini ve Resulünün ahdini (yani düşmanlık yaptıkları antlaşmayı) bozan her milletin başına mutlaka Allah kendilerinden olmayan düşmanı musallat eder ve düşman o milletin elindekinin bazısını alır. 
5- Ve imamları (yani devlet adamları) Allah'ın kitabı ile amel etmeyip Allah'ın indirdiği hükümlerden işlerine geleni seçtikçe (yani diğer hükümleri uygulamadıkça) Allah onların azabını kendi aralarında kılar (yani iç fitne, fesat ve anarşi gibi azaplarla tazip eder.)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sosyal medya kirliliğine dikkat! 19 Nisan 2024 | 42 Okunma Ramazan sonrası yapmamız gerekenler 12 Nisan 2024 | 35 Okunma İdeal Müslüman nasıl olmalı? 09 Nisan 2024 | 80 Okunma Mazlumun sahibi Allah’tır 08 Nisan 2024 | 43 Okunma Allah’ın örttüğünü siz de örtün 07 Nisan 2024 | 96 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar