Ramazan sonrası yapmamız gerekenler

Bir ramazan ayı daha geçti. Her birimiz kendi çapımızda bir şeyler yapmaya gayret ettik. Oruç, teravih, sadaka-i fıtır, iftar, sahur, zekât ve daha birçok vesile ile Rabbimize bağlılığımızı...

Bir ramazan ayı daha geçti. Her birimiz kendi çapımızda bir şeyler yapmaya gayret ettik. Oruç, teravih, sadaka-i fıtır, iftar, sahur, zekât ve daha birçok vesile ile Rabbimize bağlılığımızı bildirdik. Bir kısmımız birçok güzel alışkanlık edindi. Namaza başlayan binlerce insan oldu. Tövbe eden, pişman olan, kendini toparlayan, yüce Allah ile ahdini yenileyen, gidişatını sorgulayan yüz binler var.
Özellikle Z kuşağı dediğimiz gençlerimizin birçoğunun ramazana çok ilgi gösterdiğini gördük. Sahur ve iftar programlarımda zoom kullanırken buraya bağlanan üç kuşak, yani gençler, baba ve anneler, dede ve nineler bizi hayli sevindirdi. Özellikle çocukların ekranı sarmalaması gelecek adına bizi ümitvar kıldı.
Şimdi kendimize soracağımız soru şu olmalı: Ramazan sonrası dini açıdan neler yapmalıyız?
1- Günlük ibadetleri aksatmayalım.
2- Beş vakit namazı ihmal etmeyelim.
3- Haftada bir gün oruç tutalım.
4- Her cuma namazına bir dostumuzu götürelim.
5- Sosyal medyayı aktif kullanalım. Bildiğimiz kadarıyla dini aydınlanmayı yapalım. Şer odaklarına usulüne uygun cevapları ihmal etmeyelim.
6- Evlatlarımızı umre, Kuran okumaları, Hz. Peygamber'in güzel...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sosyal medya kirliliğine dikkat! 19 Nisan 2024 | 42 Okunma Ramazan sonrası yapmamız gerekenler 12 Nisan 2024 | 35 Okunma İdeal Müslüman nasıl olmalı? 09 Nisan 2024 | 80 Okunma Mazlumun sahibi Allah’tır 08 Nisan 2024 | 43 Okunma Allah’ın örttüğünü siz de örtün 07 Nisan 2024 | 96 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar