Namaz günahları döker

Yapılan ibadetler içerisinde en yüce olanı namazdır. Çünkü namaz hiçbir ibadette olmayan güzellikleri barındırır. Öyle ki namaz esnasında namazla birlikte birçok başka ibadeti de yapmış...

Yapılan ibadetler içerisinde en yüce olanı namazdır. Çünkü namaz hiçbir ibadette olmayan güzellikleri barındırır. Öyle ki namaz esnasında namazla birlikte birçok başka ibadeti de yapmış oluruz


Peygamberimiz (sav) Mirac'a çıktığı gece, namaz emrini almıştır. En yüce mekânda, en yüce ibadet emrini alan Hz. Peygamber sahabesine beş vakit namazın nasıl kılınacağını bütün ayrıntılarıyla anlatmıştır. 
Namaz en önemli ibadet sayılmıştır. Çünkü namaz, hiçbir ibadette olmayan birçok ayrıntıyı bir anda, bir arada bulunduruyor. Bunları kısaca şöyle sıralayabiliriz: 
1 - Abdest: Namaz kılmak için öncelikle abdestli olmanız gerekir. 
2 - Kâbe - Kıble: Namaz kılmak için Kâbe'ye yönelmeniz şart. 
3 - Kur'an-ı Kerim: Namaz kılmak için Kur'an-ı Kerim'den bir şeyler okumanız gerekir. 
4 - Örtünme: Namaz kılabilmek için setr-i avret dediğimiz vücudun belli yerlerini örtmek gerekir. Bu kadın ve erkek için farklıdır. Kadın için yüz, eller ve ayaklar hariç tüm vücut, erkekler için ise diz kapağı ile göbek arasıdır. 
5 - Secde: İki rekatlık bir namazda dört kere secde edersiniz. Bir mümin için secde büyük bir ibadettir. Çünkü kulun Yüce Allah'a en yakın olduğu an secdedeki anıdır. Orada bütün perdeler aralanır. Kul, Rabbi ile baş başa kalır. Hadiste şöyle buyurulur; "Allah secde yerini ateşe haram kılmıştır." 
6 - Oruç: Namaz dolaylı olarak içinde minyatür bir oruç ibadetini de barındırır. Çünkü kişi namaz esnasında bir şey yiyip içemez. Sanki bir tür -bir an için- oruç tutar. Daha doğrusu ona orucu hatırlatır bu hal. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sen cennette insanlar ateşte mi? 29 Mart 2024 | 55 Okunma Hased, iyilikleri yer bitirir 28 Mart 2024 | 107 Okunma Komşunuzu ihmal etmeyin 27 Mart 2024 | 45 Okunma Hayatın her aşamasını sünnetle disipline edin 26 Mart 2024 | 206 Okunma Çocukları Allah’la korkutmayın 25 Mart 2024 | 200 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar