Müslümanlardan rövanş alınıyor

Yeni moda bu! Terör faaliyetleriyle dünyada dehşet uyandıran hareketleri bahane ederek İslam'a saldırmak. Yıllarca, İslam'ın özünde kendini günahkâr hissetmiş olmanın rövanşist zevkiyle şimdilerde moda oldu....

Yeni moda bu! Terör faaliyetleriyle dünyada dehşet uyandıran hareketleri bahane ederek İslam'a saldırmak. Yıllarca, İslam'ın özünde kendini günahkâr hissetmiş olmanın rövanşist zevkiyle şimdilerde moda oldu. İyi niyetle, çözüm öneren ciddi eleştiriler elbette makbul olur. Ama bu eleştiriler İslami eğitimin nasıl verildiği, gençleri radikal hareketlere çeken unsurların neler olduğu, faaliyet noktalarının ne olduğu, bu saldırıların coğrafi yapıda tasarlanan gelecek dizaynlara zemin oluşturan birer operasyon olup olmadığı noktalarına teksif edilirse denecek bir şey olmaz. Ancak bütün bu dehşet uyandıran hadiselerden hareketle İslam'a ömür biçen kişiler bu yorumlarının altında elbette ezilip kalırlar. İslam beldelerine ve hatta dünyaya servis edilen tedhişin de, terörün de, fitnenin de elbette bir raf ömrü vardır. İslam'ın geleceğinin bu yapay hareketlerle bu anlayışlarla karartılamayacağını bu kısır zihniyetlerin anlaması lazım.
Müslümanlar vahyi kirletmiş anlayışların payandası olmadığı, imanlarını muhafaza etmeye çabaladıkları, dinlerini mezat yapmadıkları için bu tür hareketlerle cezalandırılıyorlar. İslam beldelerinde şehirler yıkılıyor. Milyonlar göç ediyor. Güçler yok ediliyor. Bu elbette tarihle bir hesaplaşmadır. Çağdaş dünyada savaşlar böyle yapılıyor. Direkt değil, dolaylı. Bir elbise biçiliyor. Müslüman gençlerin ruhlarına yeni bir elbise biçiyorlar ve diledikleri forma göre düşünmelerini -hadiseleri kurgulayarak- sağlıyorlar.
Bu şu demek değildir: Müslümanların hiçbir kusuru yok. Elbette ki Müslümanların büyük hataları, kusurları var. Müslümanlar yıllardır evlatlarını sapkın ve azgın - oryantalist saldırılara karşı bilinçlendirmiyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hased, iyilikleri yer bitirir 28 Mart 2024 | 104 Okunma Komşunuzu ihmal etmeyin 27 Mart 2024 | 45 Okunma Hayatın her aşamasını sünnetle disipline edin 26 Mart 2024 | 206 Okunma Çocukları Allah’la korkutmayın 25 Mart 2024 | 200 Okunma Zekât bir borçtur 24 Mart 2024 | 74 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar