Müslüman kardeşime!

Müslüman! Bulduğunda paylaşmayı bil. Bulamadığında hem dua ile istemeyi ve hem de sabırla beklemeyi bil. Ve gayret et. Müslüman! Başardığında şımarma, yoldan çıkma, şükrü unutma....

Müslüman! Bulduğunda paylaşmayı bil. Bulamadığında hem dua ile istemeyi ve hem de sabırla beklemeyi bil. Ve gayret et.
Müslüman! Başardığında şımarma, yoldan çıkma, şükrü unutma. Başaramadığında ümitsizliğe düşme. Düşen kalkar, bil.
Müslüman! Bir göreve geldiğinde bunu bir ilahi imtihan bil. Bir görevden çevrildiğinde bunu kin ve nefrete döndürme.
Müslüman! Ölümsüz bir hırsın içinde olma. Bazen tamam demeyi bil. Sana güveneni mahcup etme.
Müslüman! Senin gibi inanmayanı da insan bil. Ona da ulaş. Onu anla. Senin gibi inanana da, her konuda sınırsız teslim olma.
Müslüman! Bir ibadeti yerine getirdiğinde hemen cennetle mükafatlandırılacağın hesabını yapma. Belki riya karışmıştır. Bir ibadeti terk ettiğinde ise, dünyayı başına yıkılmış hisset.
Müslüman! Sıkıntılar başına üşüştüğünde -inşirah suresiyle- madden ve manen dirilmeyi, direnmeyi dene. Zafere kavuştuğunda başarının ilahi lütuf olduğunu unutma.
Müslüman! Dünya sana dönmüş ve habire dediğin, dilediğin oluyorsa, dikkat et imtihan da olabilir. Dünya senden uzaklaşmışsa belki tövbe için sana fırsat tanınmıştır.
Müslüman! Şeytandan, sihirden, kâhinden, arraftan, falcıdan uzak dur. Peygambere yanaş, meleklere yanaş, kitaba yanaş, sadıklara ve salihlere yanaş.
Müslüman! İstişare et. Danış. Hz. Peygamber'den (s.a.v.) daha çok danışan yoktu. Eşinle danış, arkadaşınla danış, düşmanınla danış. Ve istihare namazını kılarak, kalbinin rasthanesini devreye sok.
Müslüman! İmam Şafii 'Fe fin nasi ibdalun' = Bazen dostlarını değiştirmekte fayda var demiş. Bazen dostunu, çevreni, bakkalını, sokağını değiştir. Bakarsın, dün sana en yakın olan, bir anda en uzak ve en aykırı olan olmuş. Bazen dostları genişlet ki, belki Allah sana daha uygununu hazırlar.
Müslüman! Namazını kıl, zikri unutma. Kuran'ı oku. Kendini, nefsinin rüzgârına bırakma. İbadeti aksatırsan, rahmet seni ıskalar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sosyal medya kirliliğine dikkat! 19 Nisan 2024 | 40 Okunma Ramazan sonrası yapmamız gerekenler 12 Nisan 2024 | 35 Okunma İdeal Müslüman nasıl olmalı? 09 Nisan 2024 | 80 Okunma Mazlumun sahibi Allah’tır 08 Nisan 2024 | 43 Okunma Allah’ın örttüğünü siz de örtün 07 Nisan 2024 | 96 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar