Kıyamet uyarıları

Hz. Peygamber (s.a.v.) kıyametin yakınlığıyla ilgili önemli uyarılarda bulunmuştur. Kıyametin yakın olduğunu, bir anlamda ayak seslerinin kulaklara değmeye başladığını haber vermiştir. Bu dikkatli ve...

Hz. Peygamber (s.a.v.) kıyametin yakınlığıyla ilgili önemli uyarılarda bulunmuştur. Kıyametin yakın olduğunu, bir anlamda ayak seslerinin kulaklara değmeye başladığını haber vermiştir. Bu dikkatli ve uyanık olmaya bir çağrıdır.
Ansızın, hazırlıksız yakalanmamak için son dönemeçten önceki son uyarılardır. Sanki hadisler insana uzun yol öncesi son çıkıştasınız der gibidir. Amelinizle gidiyorsunuz. İmanınızla teraziye çıkacaksınız. Kuran, Hz. Peygamber (s.a.v.), ezan, Kâbe, Medine, iman, teslimiyet sizin yolunuzda ışığınız olmalıdır. Yoksa helak olup gidersiniz. Çünkü çetin bir günün arifesindesiniz. O gün, baba evladına; evlat babasına fayda sağlamayacak. O günü geriye döndürmek imkânsızdır. Pişmanlık faydasızdır. Hz. Peygamber (s.a.v.) kıyamet öncesi önemli ikazlarda bulunmuştur. Şimdi onun ikazlarına bakalım:

Kâfir olmayın: 
Veda haccında Hz. Peygamber (s.a.v.) konuşuyordu. Bir ara insanları susturun dedi. Hz. Cerir insanlara, susun dedi; Efendimiz şöyle buyurdu: "Benden sonra birbirinizin boyunlarını vurarak kâfir olmayın." (İbn Mace, hd: 3942) 

Namazları kıl: 
Kim sabah namazını kılarsa o kimse Allah'ın güvencesindedir.Kim böyle birini öldürürse, Allah katili sorguya çeker ve baş aşağı cehenneme atar. (İbn Mace, hd: 3645) 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bizi aldatan bizden değildir 26 Nisan 2024 | 92 Okunma Sosyal medya kirliliğine dikkat! 19 Nisan 2024 | 42 Okunma Ramazan sonrası yapmamız gerekenler 12 Nisan 2024 | 35 Okunma İdeal Müslüman nasıl olmalı? 09 Nisan 2024 | 80 Okunma Mazlumun sahibi Allah’tır 08 Nisan 2024 | 43 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar