İslam âlemi: Değişmek zamanı

Son olaylar İslam ümmetini derinden sarsıyor. Çocuk ve kadınların hayatını kaybetmesine sebep olan bombardımanlar her vicdan sahibini yaralamalı. Ve her türlü karşıtlığın bir ahlakının olması...

Son olaylar İslam ümmetini derinden sarsıyor. Çocuk ve kadınların hayatını kaybetmesine sebep olan bombardımanlar her vicdan sahibini yaralamalı. Ve her türlü karşıtlığın bir ahlakının olması gerektiğini anlatmalı. Evler yıkıldı, siviller hayatını kaybetti. İsrail, Gazze'ye akan insani her türlü yardımın yolunu kapattı. Su, elektrik, ilaç, gıda ne varsa engelledi. Çocuklar, yaşlılar belki ekmek bulamıyorlar. Bizim bu gibi hallerde duruşumuz bellidir.

MÜSLÜMANLAR NE ZAMAN BULUŞACAK?
Müslüman veya Yahudi aileye mensup olsun her çocuğun kaybı bizi rahatsız eder. Zira çocuklar savaşın bir parçası değiller. Masumdurlar, mazlumdurlar. Olması gereken bu. Kadınlar için de konu aynıdır. Ama ne yazık ki şu anda Gazze'de çocukların ve masumların öldürülmesi normal sayılıyor. Zalimler için bombaların neyi yok ettiği önemli değil.
Batı'nın çanak tutmasıyla İslam'a ve değerlerine karşı her türlü saldırı makulmüş gibi takdim ediliyor. Öyle görünüyor ki, acılar durmayacak. Günden güne keskinleşecek. Yaralar kapanmayacak. Atılan sloganların hiçbir faydası olmayacak.
İslam beldelerindeki tepkiler -ki her satırıyla doğru olsa da- sonuç...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bizi aldatan bizden değildir 26 Nisan 2024 | 115 Okunma Sosyal medya kirliliğine dikkat! 19 Nisan 2024 | 43 Okunma Ramazan sonrası yapmamız gerekenler 12 Nisan 2024 | 36 Okunma İdeal Müslüman nasıl olmalı? 09 Nisan 2024 | 80 Okunma Mazlumun sahibi Allah’tır 08 Nisan 2024 | 43 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar