İman konularında bazı meseleler

Büyük günah işleyenler: İslam büyük günah işleyenleri günahkâr sayar. Onlar tövbe etmekle yükümlüdürler. Yüce Allah dilerse onları affeder. Dilerse de onlara günahları kadar azap...

Büyük günah işleyenler: İslam büyük günah işleyenleri günahkâr sayar. Onlar tövbe etmekle yükümlüdürler. Yüce Allah dilerse onları affeder. Dilerse de onlara günahları kadar azap eder.
Büyük günah işleyen dinden çıkmaz. Ancak işlediği günahı meşru sayarsa o zaman İslam'dan çıkar. Bir kişi defalarca büyük günah işleyip sonra tövbe etse ve sonradan da tövbesini bozsa yine tövbe etmekle yükümlüdür. 

İmanda tereddüt olur mu?: İman edilecek konularda tereddüt eden -tam teslim olmayan- kişi dinden çıkar. İman edilecek hususlar sadece 6 şartla sınırlı değildir. İslam'ın 5 şartı, imanın 6 şartı bir hadisin getirdiği özet bilgidir. Aslında Kuran-ı Kerim'in bütün ayetlerinin Yüce Allah'tan geldiğine inanmak, Kuran-ı Kerim'in bütün bildirdiklerinin gerçek olduğuna iman etmek imanın şartlarıdır. İmanın 6 şartı, bütün peygamberlerin müminlerine ilettikleri prensiplerdir. Hz. Peygamber (sav) de bunu ümmetine iletmiştir. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sen cennette insanlar ateşte mi? 29 Mart 2024 | 18 Okunma Hased, iyilikleri yer bitirir 28 Mart 2024 | 105 Okunma Komşunuzu ihmal etmeyin 27 Mart 2024 | 45 Okunma Hayatın her aşamasını sünnetle disipline edin 26 Mart 2024 | 206 Okunma Çocukları Allah’la korkutmayın 25 Mart 2024 | 200 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar