En güzel davetlerden biri olan ezan, gönülden okunmalı

Gayrimüslim adam, bir İslam ülkesine gitti. Yanında da genç kızı vardı. Genç kızın gayesi, Müslümanları yakından tanımaktı. Zira kız, dinleri incelemiş, İslam'a gönül vermiş ve...

Gayrimüslim adam, bir İslam ülkesine gitti. Yanında da genç kızı vardı. Genç kızın gayesi, Müslümanları yakından tanımaktı. Zira kız, dinleri incelemiş, İslam'a gönül vermiş ve Müslüman olmaya karar vermişti.
Baba-kız bir otele yerleştiler. Otelin yanındaki camiden ezan okunuyordu. Sabah, öğlen, ikindi, akşam ve yatsı ezanları. Ertesi gün gayrimüslim turist, caminin kapısına gelip oturdu. "Neden oturuyorsun?" diye soranlara, "Şu ezanı okuyanla tanışmak istiyorum" dedi.
Cemaat şaşırdı; zira ezan okuyanla ne işi olabilir ki? Biraz sonra ezan okuyan çıktı. Müezzin bir mazeretten dolayı camiye gelemeyince cemaatten biri bu eksikliği gidermek için ezan okuyormuş meğer.
Gayrimüslim adam, ezan okuyana şöyle dedi: "Arkadaş, lütfen benden şu hediyeyi kabul buyrun."...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sosyal medya kirliliğine dikkat! 19 Nisan 2024 | 42 Okunma Ramazan sonrası yapmamız gerekenler 12 Nisan 2024 | 35 Okunma İdeal Müslüman nasıl olmalı? 09 Nisan 2024 | 80 Okunma Mazlumun sahibi Allah’tır 08 Nisan 2024 | 43 Okunma Allah’ın örttüğünü siz de örtün 07 Nisan 2024 | 96 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar