Emanete ihanet edenler - etmeyenler

Yıllarca İslam'a hor bakıldı. Kızların başörtüsü problem oldu. Kur'an-ı Kerim öğretilmesi yadırgandı. Dini toplantılar takibata uğradı. Okullarda sağlıklı bir din eğitimi verilmedi....

Yıllarca İslam'a hor bakıldı. Kızların başörtüsü problem oldu. Kur'an-ı Kerim öğretilmesi yadırgandı. Dini toplantılar takibata uğradı. Okullarda sağlıklı bir din eğitimi verilmedi. Vatandaş devletinden uzaklaştı. Kuşkuyla baktı. Öyle zamanlar yaşandı ki, resmi kıyafetle bir görevli korku sebebi oldu. Millet içe çekildi. Gardını aldı. Evladının dini eğitimini sağlama almak istedi.
Rahmetli babam beni İmam Hatib'e onun için göndermiş. Dinimi öğreneyim diye... Aslında yine devletin okulunda ama daha güvenilir bir ortamda.
Kimisi evladını Kur'an kurslarına gönderdi. Kimisi kapsamlı din eğitimi veren medreselere, kimisi hafızlık yapsın diye hafızlık eğitimine gönderdi.
Kimisi daha yeni yeni palazlanan özel okullara. Aslında milletin derdi çocuğum dinini öğrensindi. Allah'a millete hizmet etsindi. İmam Hatip okulları, Kur'an kursları, medreseler, hafızlık merkezleri ve benzeri eğitim müesseseleri bu iyi niyeti istismar etmedi. Çocukları vatanına, dinine bağlı bireyler olarak yetiştirdi. Emanete ihanet etmediler.
Ama günümüzü meşgul eden imanımızı sömüren, ortalığı perişan eden Paralel Yapı, diğer radikal hareketler, terör örgütleri ve ırkçı oluşumlar gibi yapılar çocuklarımızı çaldılar. Emanete ihanet ettiler. Onlara dinlerini Allah için öğreteceklerine kendilerine kul ve köle olmaları için öğrettiler. Canlı bomba olsunlar, silahlı örgütlerin maşası olsun diye yetiştirdiler. Elbette bu işin ahiret hesabı var. Terazisi var. Sıratı var. O gün insanoğlu çok daralacak. Bütün dost bildikleri onu terk edecek. Orada pişmanlık hiç fayda sağlamayacak. Bütün niyetler ortaya serpilecek. Elini yüreğine koy, aynaya bak, samimiyetini sorgula, zaten O sorgulayacak.

"Babam ve annem sana feda olsun"
Müslüman olduğunu söyleyen bir diğerine bir Müslüman'a "babam annem sana feda olsun" diyemez. Zira baba ve anne hakkı arkadaş, dost, hoca, şeyh, mürşid hakkından daha öncedir. Bunu bilmeyen cahildir. Din fukarasıdır. Bu özelliklere sahip olmayana söylemek ise, hem cehalet hem yalan ve hem de iftiradır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hased, iyilikleri yer bitirir 28 Mart 2024 | 97 Okunma Komşunuzu ihmal etmeyin 27 Mart 2024 | 42 Okunma Hayatın her aşamasını sünnetle disipline edin 26 Mart 2024 | 204 Okunma Çocukları Allah’la korkutmayın 25 Mart 2024 | 200 Okunma Zekât bir borçtur 24 Mart 2024 | 74 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar