Dışlayıcı değil kuşatıcı olalım

Ayrıştırmak, bozgunculuk en kolay olanıdır. Ama birleştirmek, toplamak, derlemek bir o kadar zordur. Çaba gerektirir, iyi niyet gerektirir. Ebu Süfyan'ı bilirsiniz. Peygamberimizin Mekke'de dini tebliğ ettiği süreçte en etkili...

Ayrıştırmak, bozgunculuk en kolay olanıdır. Ama birleştirmek, toplamak, derlemek bir o kadar zordur. Çaba gerektirir, iyi niyet gerektirir. Ebu Süfyan'ı bilirsiniz. Peygamberimizin Mekke'de dini tebliğ ettiği süreçte en etkili muhaliflerden biriydi. Politik zekâsı, siyasi manevraları, her pozisyona göre yaptığı hamlelerle ilk dönemde en sinsi planları icraata koyan isimdi. Genellikle gölgede kalmayı tercih etti. Oradan durumu idare etti.
Karısı Hind de ondan aşağı kalmadı. Belki Hind'in hırsı Ebu Süfyan'ı daha etkin kıldı. Hind, Hz. Hamza'yı şehit ettirmekle bilinir. Hz. Hamza'nın ciğerini dişleyen kadın olarak literatüre girdi.


PEYGAMBERİMİZİN SİYASİ DEHASI
Hz. Peygamber (SAV) Medine'den 10 bin kişilik bir orduyla Mekke'ye yürüdü. Hedef oradaki Müslümanları korumak, Kâbe'yi putlardan temizlemekti. Geceleyin Mekke'yi tepeden gören yamaca ve vadiye kamp kurdurttu. Her bir askeri takıma birer ateş yaktırdı. Böylece 10 bin kişilik ordu 100 bin kişi gibi göründü.
O gece önemli ve dikkat çekici bazı olaylar oldu. Ebu...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bizi aldatan bizden değildir 26 Nisan 2024 | 115 Okunma Sosyal medya kirliliğine dikkat! 19 Nisan 2024 | 43 Okunma Ramazan sonrası yapmamız gerekenler 12 Nisan 2024 | 36 Okunma İdeal Müslüman nasıl olmalı? 09 Nisan 2024 | 80 Okunma Mazlumun sahibi Allah’tır 08 Nisan 2024 | 43 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar