Dini cemaatleşme ve ilkeler

Mısır'ın Tahrir meydanında namaz kılanları kurşunlayanlar da ibadet ettiklerine inanıyorlardı.Yüce Rabbimizin adını kullanarak cinayet işleyecek ve sonra da "ben Allah için yaptım" diyecek. "Öldürmeyin" diyen...

Mısır'ın Tahrir meydanında namaz kılanları kurşunlayanlar da ibadet ettiklerine inanıyorlardı.
Yüce Rabbimizin adını kullanarak cinayet işleyecek ve sonra da "ben Allah için yaptım" diyecek. "Öldürmeyin" diyen bir Allah'ın kulları ve O'nun dininin mensupları öldürmeye programlanacak.
Felaket ve fecaat. Bunu başka hangi kelimeyle izah edebilirsiniz ki...
Asr-ı Saadet yıllarında Hz. Ali'yi şehit eden Abdurrahman B. Mülcem isimli katil de kendince Allah adına büyük halifeyi şehit etmiyor muydu? Ve bu katil yakalandığında, alnında ve diz kapaklarında uzun secdelerden dolayı nasır bağlayan bir secde ehli olduğu ortaya çıkmıyor muydu?
Belki gece yarıları teheccüd kılacak kadar hassas olan bu kişi, Hz. Peygamber'in (s.a.v) damadını, amcasının oğlunu ve halife olan Hz. Ali'yi öldürmeyi ibadet sayıyordu. Kerbela'da evlad-ı Resul'ü katleden de aynı mantık değil miydi?
Dikkat edin, radikal veya değil, bir cemaate bağlı veya değil, sadece ümmetin başına değil, insanlığın başına bela olan insan yetiştiriyoruz. Birer canlı bomba gibi piyasaya salıyoruz. Müslümanlığı lekeliyorlar.
Dine zarar veriyorlar. Bizim ayağımıza kurşun sıkıyorlar. İnsanları dinden soğutuyorlar.
Dal (sapıtan) ve Mudill (saptıran) bir dini bilgilendirme, zihinleri bulandıran bir yönlendirme söz konusu. Yoksa bu felaket unsurlar yerden bitmediler. Kendi kendilerine de çıkmadılar. Geleceğimizi karartıyorlar. Dine karşı yeni bir din inşa ediliyor. Dikkat edin lütfen.
İslami cemaatler, dernekler, vakıflar, tarikatlar, kuruluşlar... Bunların tümünün kendilerini gözden geçirmeleri gerekiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sosyal medya kirliliğine dikkat! 19 Nisan 2024 | 42 Okunma Ramazan sonrası yapmamız gerekenler 12 Nisan 2024 | 35 Okunma İdeal Müslüman nasıl olmalı? 09 Nisan 2024 | 80 Okunma Mazlumun sahibi Allah’tır 08 Nisan 2024 | 43 Okunma Allah’ın örttüğünü siz de örtün 07 Nisan 2024 | 96 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar