Deprem, tedbir ve kader

Yüce Allah, Elazığ ve Malatya'yı etkileyen ve 41 vatandaşımızın vefatıyla sonuçlanan felaketin benzerinden hepimizi korusun. Vefat eden kardeşlerimize Yüce Rabbimizden rahmet dileriz. Ülkemize geçmiş olsun.

Allah memleketimizi korusun.
Deprem sırasında ve sonrasında ülkemize insanının gösterdiği muhteşem birlik ve beraberlik acıları biraz olsun hafifletti. Engin gönüller buluştu.
Gözyaşları döküldü. Dualar yapıldı. Göçük altında kalanlar, ümitlerini yitirmediler. Her kesimden, herkes elinden geleni yaptı.
Deprem ve kader birlikte anılıyor, "Deprem kader midir?" diye soruluyor. Kaderden ne anladığımıza göre değişir bu. Kader; Yüce Allah'ın olacak olan her şeyi ilmi ezelisi ile bilmesi ise elbette her şey kaderdir. Bugün ve yarın ve sonrasında olacak her şey kader çizgisi içindedir. Ama kaderden anladığımız, tedbir almadan olacak felaketi kadere yüklemek ise bu yanlış bir kader anlayışını ifade eder. Tedbir almadan tevekkül olmaz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sosyal medya kirliliğine dikkat! 19 Nisan 2024 | 42 Okunma Ramazan sonrası yapmamız gerekenler 12 Nisan 2024 | 35 Okunma İdeal Müslüman nasıl olmalı? 09 Nisan 2024 | 80 Okunma Mazlumun sahibi Allah’tır 08 Nisan 2024 | 43 Okunma Allah’ın örttüğünü siz de örtün 07 Nisan 2024 | 96 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar