Birbirimizi incitmeyelim İnsan isen bir canı incitme

Değer mi üç günlük dünyada kin, nefret, düşmanlık, kırgınlık. Hepimiz bu alemde misafir değil miyiz? Bir gurbet yolcusu değil miyiz? Hani üç kuşak öncesi deden, ninen, amcan, dayın. Geride ne...

Değer mi üç günlük dünyada kin, nefret, düşmanlık, kırgınlık. Hepimiz bu alemde misafir değil miyiz? Bir gurbet yolcusu değil miyiz? Hani üç kuşak öncesi deden, ninen, amcan, dayın. Geride ne bıraktılar. Dünyada bulduk kendimizi. Elimizden bir şey gelmiyor.
Dağların arasından akıp giden su gibi alemde yol alıp gitmiyor muyuz? Büyümem desen, büyüyorsun. İhtiyarlamam diyorsan ihtiyarlıyorsun.
Sana sorulmadan hem de.
İncitme. İncinsen de incitme. Kırılsan da kırma. Bırak, kendini kaybetmiş Kabil ruhluları.
Kabil mi, Habil mi olmak istersin desem, Kabil olayım mı dersin? Dersen, kendi öz torunundan bir gün sıkıntını çekersin. Kabil'i öz torunu, çocuğu öldürmedi mi?
Misafirsin. Çok meylediyorsun dünyaya.
Efkara dağılıp gidiyorsun. İleride ne efkar ne sen kalacaksın. Efkar dağılacak sonra bir sen kalacaksın.
Dünyanın vefası yok. Bir yol gibidir, bugün sana var, yarın kim bilir kime var. Ama sana kalmayacağı açık.
Felekte hasılı insan isen bir canı incitme Günahkar olma fahri alem-i zişanı incitme Affet. İhsan et. Rahmet et. Yardım et. Dilini tut, kalbini tut, gözün tut, kulağın tut.
Kötü olma. Kötülük yapma. Bunu yapan yeterince var. Kıran, döken, saldıran, azan, azdıran, çirkinleşen, bozan, yeterince var. Bari, sen öyle olma.
Ebu Cehil karakterli olacağına, Hz. Ebu Bekir karakterli ol. Bil ki insan cehennem narının meşalesini dünyasından götürür.
Ve ey bütün bu uyarılara rağmen İslam'a hor bakan kişi veya kişiler; bu kardeşçe uyarılarda size:
 Bugün seni azdıran yarın seni görmezden gelecekler.
 Mahşerde, bugünün sıkı fıkı dostlukları nefrete dönüşecek.
 Kendini, vicdanını çok safi zannedip de, başkasını zift gibi görme.
 Dine, peygambere, Kur'an'a, mukaddeslere, namaza, oruca sakın çirkin laf söyleme.
İnansan da, inanmasan da elin mahkum diriltilip cümlenden ötürü sorgulanacaksın. Hem de 'Sadece emrolunanı yapan' meleklerin elinde.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ramazan sonrası yapmamız gerekenler 12 Nisan 2024 | 35 Okunma İdeal Müslüman nasıl olmalı? 09 Nisan 2024 | 78 Okunma Mazlumun sahibi Allah’tır 08 Nisan 2024 | 43 Okunma Allah’ın örttüğünü siz de örtün 07 Nisan 2024 | 96 Okunma Kim olursa olsun zulmetmeyin 06 Nisan 2024 | 104 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar