Bayramınız bayram ola

Bugün Ramazan Bayramı'nın birinci günü. İbadet yorgunuyuz. Ne mutlu.Günah yorgunu değil; namaz yorgunu, oruç yorgunuyuz. Dün gece bir aylık ibadetlerimizin karşılığı olan manevi dosyayı Rabbimizin katına...

Bugün Ramazan Bayramı'nın birinci günü. İbadet yorgunuyuz. Ne mutlu.
Günah yorgunu değil; namaz yorgunu, oruç yorgunuyuz. Dün gece bir aylık ibadetlerimizin karşılığı olan manevi dosyayı Rabbimizin katına gönderdik. Mutlaka Ramazanımız bir önceki aydan daha hayırlı geçmiştir. Dilerim sonraki aylarınız sevap ve güzel işler itibarıyla ramazanı aratmaz. 

Bayram namazı 
Sabah namaza gideceksiniz. Bayram namazları vacip veya sünnet olsa da, farz olan namazlardan daha çok ilgi çekiyor.
Hayatlarında hiç namaz kılmayanlar bile bayram namazlarına gidiyor. Bir yönden garipsenecek bir şey olsa da diğer yandan sevindirici.
En azından namaza gidiyor. Yılda bir olsa da. En azından namazsız kalmıyor. Bir de bu açıdan bakmak lazım. Bayram namazına evladının elinden tutup giden bir baba belki evladına en hayırlı yolu göstermiş olacak.
Bayram namazı heyecanı, çocukluk heyecanlarımızın en güzellerindendi. Bunu çocuklarınızdan esirgemeyin. 

Bayramlık elbise 
Hatırlarsınız. Babalarımızın aldıkları bayramlık elbiselere kıyamazdık. Askıya asar bütün bir gece seyrederdik. Malatya ve Diyarbakır il müftülükleri yapmış olan rahmetli müftü dedemin arife günü aldığı ayakkabıyı yorganın içine alıp kucağımda uyuttuğumu hatırlıyorum. O kadar sevinmiştim.
Tıpkı 'inci' adını verdiğim kedimi her gece yatağımın içinde uyuttuğum gibi. İmkânınız varsa çocuklarınıza birer bayramlık elbise alın. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ramazan sonrası yapmamız gerekenler 12 Nisan 2024 | 35 Okunma İdeal Müslüman nasıl olmalı? 09 Nisan 2024 | 78 Okunma Mazlumun sahibi Allah’tır 08 Nisan 2024 | 43 Okunma Allah’ın örttüğünü siz de örtün 07 Nisan 2024 | 96 Okunma Kim olursa olsun zulmetmeyin 06 Nisan 2024 | 104 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar