Allah’a din öğretmeyin

Din nedir? Din; yüce Yaratıcımızın seçtiği peygamberlere, insanlara iletsinler diye melek aracılığıyla gönderdiği bilgilerdir. Bu bilgiler içinde "neye, nasıl iman edileceği, hayatın ne olduğu, evrenin...

Din nedir? Din; yüce Yaratıcımızın seçtiği peygamberlere, insanlara iletsinler diye melek aracılığıyla gönderdiği bilgilerdir. Bu bilgiler içinde "neye, nasıl iman edileceği, hayatın ne olduğu, evrenin durumu, neyin kötü neyin iyi olduğu, hayatın nasıl yaşanacağı, Allah'ın ne istediği" gibi her alanda talimatlar, bilgiler, emirler, yasaklar yer alır. Hz. Âdem'e inen ilk emirlerden Hz. Muhammed'e (SAV) inen vahye kadar hemen hemen bütün ilahi talimatlar aynıdır. İman aynıdır, değişmez. İbadetler de ortak ibadetler olmakla beraber ayrıntıda farklılıklar vardır.
İşin özeti: Allah (CC) ne istiyorsa onu bildirir, iman eden kişi ise bunları uygular. Son vahiy bellidir. Hz. Muhammed (SAV) son Peygamber'dir. O'na inen dinin adı İslam'dır. O'na inen vahyin adı Kur'an'dır.

Kur'an'ın içinde eski peygamberlere ait bilgiler -kıssalar- var. Bunlar okunur ve ibret alınır. Kur'an'ın içinde ahiret âlemine dair bilgiler var. Bunlar okunur ve aynen iman edilir. Kur'an'ın içinde helaller listelenir. Okunur ve bilgilenilir.
Kur'an'ın içinde haramlar listelenir.
Okunur ve sakınılır. Kur'an'ın içinde ibadetler vardır. Okunur ve uygulanır.
İçki, kumar, zina, iftira, kul hakkını çiğnemek, yetim malını yemek, iffetli kadına iftira atmak, haram yoldan mülk edinmek, iffetsizlik ve benzeri olumsuzluklar kınanır, yasaklanır.
Bu yasaklara elden geldiğince uyulur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sosyal medya kirliliğine dikkat! 19 Nisan 2024 | 42 Okunma Ramazan sonrası yapmamız gerekenler 12 Nisan 2024 | 35 Okunma İdeal Müslüman nasıl olmalı? 09 Nisan 2024 | 80 Okunma Mazlumun sahibi Allah’tır 08 Nisan 2024 | 43 Okunma Allah’ın örttüğünü siz de örtün 07 Nisan 2024 | 96 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar