Allah de, yürümeye devam et

Her tuzağa, ihanete, şerre, düzene, düzenbazlığa karşı sizi koruyacak olan Allah’tır. Tedbiri tedbir kılacak veya tedbiri boş çıkaracak yine Allah’tır İnsanoğlu kendini korumayı ister. Şerre...

Her tuzağa, ihanete, şerre, düzene, düzenbazlığa karşı sizi koruyacak olan Allah’tır. Tedbiri tedbir kılacak veya tedbiri boş çıkaracak yine Allah’tır

İnsanoğlu kendini korumayı ister. Şerre karşı uyanık olmayı, şerre bulaşmamayı ister. Başına bir şey gelmesin ister. Gerekli tedbirler alınır. İnce ve hassas her noktayı değerlendirir.
Hz. Peygamber'in (s.a.v.) birçok kez suikasta uğradığını gören sahabe tedbir alır. Peygamberimizin evinin etrafında gizlice, nöbetleşe beklemeye başlarlar. Özellikle de geceleri. Hz. Resulü korumak lazımdı. Çünkü düşman düzenbazdı, sahtekardı, kalleşti ve mertlikten uzaktı. Arkadan düzen ve dümen çevirirlerdi. Sahabe o nedenle bir güvenlik çemberi kurdu. Sonra şu ayet indi. "Allah seni insanlardan koruyacaktır." (Maide, 67)
O zaman Hz. Peygamber (s.a.v.) gece dışarı çıktı. Gecenin karanlığında bir kılıç şakırtısı duydu. 'Kim var orada' buyurunca nöbet bekleyen sahabi, 'Benim ey Allah'ın elçisi' dedi. Efendimiz 'Evinize çekilin' buyurdu.
Aslında bu ayetin anlamı şuydu: Her tuzağa, ihanete, şerre, düzene, düzenbazlığa karşı sizi koruyacak olan Allah'tır. Tedbiri tedbir kılacak veya tedbiri boş çıkaracak yine Allah'tır.
Allah'a güvenin. Tedbir alın. Devenizi bağlayın. Sonra her işinizde bırakın Allah size en doğruyu gösterecektir. Tevekkül edin. Zira Allah'a güvenen asla kaybetmez.

***

MAHŞER KİMLİĞİNİZ HAZIR MI?
Adın yazılı, doğduğun şehir, babanın adı, annenin adı, doğduğun yıl. Kendini tanıtmak için hep bir kimlik lazım oldu. Filancanın oğlu, filan dediler mahkemede, adliyede.
Mahşerde de kimliğinizle çağrılacaksınız. 'Ey filancanın oğlu filan' diyecekler. 'Teraziye gel. Çık ve amelini eline al' diyecekler. Bir elinde imanın, ötekinde amelin teraziye çıkacaksın. Bir kefede iyiliklerin, ötekinde kötülüklerin.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bizi aldatan bizden değildir 26 Nisan 2024 | 108 Okunma Sosyal medya kirliliğine dikkat! 19 Nisan 2024 | 42 Okunma Ramazan sonrası yapmamız gerekenler 12 Nisan 2024 | 35 Okunma İdeal Müslüman nasıl olmalı? 09 Nisan 2024 | 80 Okunma Mazlumun sahibi Allah’tır 08 Nisan 2024 | 43 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar