Yeni dönemde terörle mücadele

Sonuçlar ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun. Türkiye böylece bir seçimi daha geride bırakmış oldu.  Seçimin yüksek katılımla gerçekleşmiş olması önemli. Türk...

Sonuçlar ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun. Türkiye böylece bir seçimi daha geride bırakmış oldu.  Seçimin yüksek katılımla gerçekleşmiş olması önemli. Türk demokrasisinin geldiği aşamayı, iktidarın meşruiyetini ve kamuoyu desteğini gösteriyor. Eğer güvenlik ve terör gibi sorunlardan muzdaripseniz, halkın desteği, otoritenin meşruiyeti mücadele stratejilerinde önemli bir yere sahiptir. 

Lider ve parti performansı açısından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başarısı tartışma götürmez. Sorunların çokluğu kadar, Erdoğan’ın siyasi tecrübesi dikkate alındığında boşa harcayacak zamanının olmadığı kesin. Özellikle de konular birbiriyle bağlantılı olunca. Ekonomiden üretime, işsizlikten eğitime, adaletten, güvenliğe, savunmadan dış politikaya kadar geniş bir yelpazeden söz ediyoruz. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim sonrası yaptığı konuşmalarda terörle mücadeleye özel bir yer ayırdı ve kararlılık vurgusu yaptı. Bu vurgunun salt seçmen taleplerine verilmiş bir cevaptan öte anlam taşıdığı açık. Nitekim seçimlerin gölgesinde kalmış olsa da Türkiye’nin terör sorunu her geçen gün kendisini daha fazla hissettiriyor. Bunda küresel, bölgesel ve ülke içi gelişmelerin rolünün olduğu açık. Muhtemelen önümüzdeki süreçte konuyu daha fazla konuşacağız. 

Çevremizdeki hareketlenmeler ve ittifaklar, komşularımız Suriye, Irak ve İran ile ilgili yeni gelişmelerin eşiğinde olduğumuza işaret ediyor. Özellikle Suriye sorunu ulaştığı son düzlükte içerik değiştiriyor. Ülke bir yandan askeri ve politik çabalarla iç savaşı sonlandırmaya çalışırken, bir yandan da yeni çatışma zeminine doğru kayıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çin-İran ilişkilerine dair 14 Temmuz 2020 | 2.454 Okunma Çin ve Doğu Türkistan 10 Temmuz 2020 | 3.256 Okunma Türkiye’nin Libya hamlesi politik düzeyde taşları yerinden oynatırken 07 Temmuz 2020 | 3.463 Okunma ‘Centilmenler’ başkalarına ait mektupları okumazlar mı? 30 Haziran 2020 | 2.232 Okunma ABD ve AB “yıllık terörizm raporlarını” birlikte okumak 26 Haziran 2020 | 2.458 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar