Ölünün ardından...

ÇOCUKTUM ve 20’li yaşlarında olan insanlar bile bana “amca” gibi görünmekteydi. Sıcak bir yaz günü o amcalardan biri, beşinci kattaki evimizin merdivenlerini hızlıca tırmanmış...

ÇOCUKTUM ve 20’li yaşlarında olan insanlar bile bana “amca” gibi görünmekteydi. Sıcak bir yaz günü o amcalardan biri, beşinci kattaki evimizin merdivenlerini hızlıca tırmanmış, kapımızı dövmekteydi. “Kim o?” diyen annemin sesi, “Ne olursunuz kapıyı açın” diye yalvaran bir erkeğin sesine karıştı. Annem kapıyı açtığında bana kocaman gelen ama soluk soluğa kaldığı için çaresiz görünen “amcanın” yakaran gözleriyle karşılaştık. “Beni içeri alın lütfen, yoksa öldürecekler” diyordu.

12 Eylül darbesinden bir buçuk yıl kadar önceydi.

Annem, hayır demek için çok geç kaldığının bilinciyle değil, hayır, bir insanı kim olursa olsun o durumda bırakamayacağı için, evet, “amca”yı, yani genç adamı içeri buyur etti.

Adama su verdik. Teşekkür etti ve içti. Nihayet göğsündeki fırtına dindi.“Çatışma oldu” dedi, “Buraya kadar kovaladılar, yakalarlarsa öldürecekler. Çok sağolun siz kapıyı açtınız ve...”

Sonra ilave etti: “Abi ne zaman gelir?”

Doğal olarak, derin bir sessizlik...

En sevdiğim ekoseli-pileli eteğim, uzun saçlı bebeğim Vildan ve ben, hem amcaya hem annemize uzun uzun bakıyoruz. Tartıyoruz. Anlıyoruz ki annemiz de amca da endişeli.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet İttifakı'na kayyum mu atandı? 24 Mayıs 2023 | 289 Okunma 2019'da AK Parti'nin yaptığı hatayı şimdi CHP yapıyor 19 Mayıs 2023 | 322 Okunma İktidar ilk turun galibi oldu, muhalefetin gardı düştü 16 Mayıs 2023 | 1.130 Okunma "Ne işin var orada?" sultası 08 Mayıs 2023 | 573 Okunma Cevabını arayan sorular 28 Nisan 2023 | 129 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar