Kılıçdaroğlu sahipsiz değildir

Memlekette o kadar arkaik ve komik adamlar var ki insan zaman zaman Sayın Kılıçdaroğlu’nu dahi savunma gereksinimi hissediyor. Şöyle anlatayım: Biliyorsunuz yakın zamanlarda Başbakan Ahmet Davutoğlu, cuma namazı için mesai...

Memlekette o kadar arkaik ve komik adamlar var ki insan zaman zaman Sayın Kılıçdaroğlu’nu dahi savunma gereksinimi hissediyor.

Şöyle anlatayım: Biliyorsunuz yakın zamanlarda Başbakan Ahmet Davutoğlu, cuma namazı için mesai düzenlemesi öngören bir genelge hazırlandığını belirtmiş, “Bundan sonra cuma namazına gitmek isteyen huzur içinde gidebilecek” gibi bir cümleyle müjdeyi vermişti. 8 Ocak tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan yeni genelgeyle değişen tek şey, cuma namazı nedeniyle kamudaki mesai saatlerinde küçük bir esneklik sağlanması.

Birçok kişi için iyi haberdi. Oldukça iyi haberdi.

Gizli saklı kılınan, patrondan kaçarak eda edilen ve bu yüzden insanda ağız tadı bırakmayan “Cumasız mesai” mantığı değişiyordu. Nihayet ve çok şükür.

Türkiye’de günlük beş vakit namazını kılamayan bile, belki de bu yükümlülüğünü yerine getirememekten ileri gelen mahcubiyetle cuma namazına hayati bir önem atfeder.

“Ardı ardına 3 hafta cuma namazı kılmazsan dinden çıkarsın” gibi görüşlere fazlasıyla itibar edilen bir ülkede, Türkiye’nin havasından suyundan eser miktarda nasiplenmiş hiç kimsenin bu genelge ile bir sorunu olmaz diye düşünürsünüz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet İttifakı'na kayyum mu atandı? 24 Mayıs 2023 | 289 Okunma 2019'da AK Parti'nin yaptığı hatayı şimdi CHP yapıyor 19 Mayıs 2023 | 322 Okunma İktidar ilk turun galibi oldu, muhalefetin gardı düştü 16 Mayıs 2023 | 1.130 Okunma "Ne işin var orada?" sultası 08 Mayıs 2023 | 573 Okunma Cevabını arayan sorular 28 Nisan 2023 | 129 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar