Kılıçdaroğlu neden öyle dedi?

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, koalisyon imkânlarını araştırmak için başlayan ön görüşmelerde sırasıyla CHP, MHP ve HDP heyetleriyle bir araya geldi.Bu görüşmeler arasında en uzun süreni 1 saat 58...

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, koalisyon imkânlarını araştırmak için başlayan ön görüşmelerde sırasıyla CHP, MHP ve HDP heyetleriyle bir araya geldi.

Bu görüşmeler arasında en uzun süreni 1 saat 58 dakikayla HDP ile yapılan görüşme, en kısası da 1 saat 40 dakikayla CHP ile yapılan görüşme oldu. 

Fakat medyaya yansıdığı kadarıyla en yumuşak, nezakete dayalı iletişim detayları da sadece CHP görüşmesinde yaşandı. Ancak bu görüşmeden bir gün önce Kemal Kılıçdaroğlu’nun sarf ettiği bir söz var ki, öneminin yeterince anlaşıldığını düşünmüyorum. 

Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir soru üzerine, “Başbakan Yardımcısı olmayabileceğini”ifade ettiği cümleden bahsediyorum: “Başbakan Yardımcısı niye olayım? Belki olmam. CHP ortaklık kurdu diye illa Başbakan Yardımcısı olacağım diye bir düşüncem yok.” 

CHP ile koalisyon durumunda teamül gereği doğru olan, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başbakan Yardımcısı olması. Peki neden bunu istemiyor? Ya da istemeyebileceği şerhini düşme gereği hissediyor? İki nedeni olabilir: 

1- CHP tabanının AK Parti fobisinden kaynaklanan baskılarına, “Vaay koltuk ihtimali belirince yan çizdin demek!” mealindeki tutumuna karşı tedbir almak,“Bakın sadece ülke iktidarsız kalmasın istedik, amacımız koltuk değil”görüntüsünün içini doldurmak için aşırıya kaçan bir tedbir ve tevazu görüntüsü verme çabası. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet İttifakı'na kayyum mu atandı? 24 Mayıs 2023 | 289 Okunma 2019'da AK Parti'nin yaptığı hatayı şimdi CHP yapıyor 19 Mayıs 2023 | 322 Okunma İktidar ilk turun galibi oldu, muhalefetin gardı düştü 16 Mayıs 2023 | 1.130 Okunma "Ne işin var orada?" sultası 08 Mayıs 2023 | 573 Okunma Cevabını arayan sorular 28 Nisan 2023 | 129 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar