Fırat Kalkanı’nın bagajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Suriye’ye Esad’ın hükümranlığına son vermek için girdik” cümlesini kullandığı konuşmanın daha geniş versiyonu...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Suriye’ye Esad’ın hükümranlığına son vermek için girdik” cümlesini kullandığı konuşmanın daha geniş versiyonu şöyle: “Bizim Suriye’nin topraklarında gözümüz yok. Mesele toprağın gerçek sahipleri, toprağına sahip olsunlar. Bunu sağlamak için. Orada adaletin tesisi için varız. Devlet terörü Esed’in hükümranlığına son vermek için biz oraya girdik. Kimse de ırki milliyetçilik yapmasın. Çünkü bizim asabi bir milliyetçiliğe asla olumlu bakmamız mümkün değildir.”

Lavrov’un ziyaretinden bir gün önce sarf edilen bu cümle üzerine Kremlin açıklama yapmış, “Bizim için sürpriz oldu” ifadesini kullanmıştı. Zira Fırat Kalkanı operasyonunun amacı için çizilen çerçeve aşağı yukarı şöyleydi: Türkiye’nin sınırına yakın olan ve şimdi IŞİD’in elinde olan, yarın PYD’nin eline geçeceğine kesin gözüyle bakılan kritik noktaların IŞİD’den boşaltılması ve PYD’nin Fırat’ın batısıyla bağlantısının koparılması, sınırlarımızda oluşturulan PYD-PKK koridorunun engellenmesi.

Lavrov ziyaretine paralel olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan bir açıklama daha yaptı: “Fırat Kalkanı operasyonunun hedefi de herhangi bir ülke veya kişi değil, sadece terör örgütleridir. Defalarca dile getirdiğimiz bu hususta hiç kimsenin şüphesi olmasın, söylediklerimizi de kimse başka bir şekilde yorumlamasın, başka yere çekmesin.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet İttifakı'na kayyum mu atandı? 24 Mayıs 2023 | 289 Okunma 2019'da AK Parti'nin yaptığı hatayı şimdi CHP yapıyor 19 Mayıs 2023 | 322 Okunma İktidar ilk turun galibi oldu, muhalefetin gardı düştü 16 Mayıs 2023 | 1.130 Okunma "Ne işin var orada?" sultası 08 Mayıs 2023 | 573 Okunma Cevabını arayan sorular 28 Nisan 2023 | 129 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar