Offshore şirketler kara para aklama aracı oldu

Türkiye, Ekim 2021’de önce Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu tarafından dünya çapında 330 üst düzey politikacı ve kamu görevlisinin yanı sıra çok sayıda suçlunun offhore...

Türkiye, Ekim 2021’de önce Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu tarafından dünya çapında 330 üst düzey politikacı ve kamu görevlisinin yanı sıra çok sayıda suçlunun offhore şirketler ve hesaplar ile bağlantılı olduğunu ortaya çıkarması ve burada adı geçen Türk şirketleri ile ilgili konuları tartıştı. Bu tartışmalar sürerken aynı ay içinde Türkiye, Birleşmiş Milletler Mali Eylem Görev Grubu tarafından “gri listeye” alındı. Konu, Türkiye’nin gri listeye alınmasından sonra Türk şirketlerinin uluslararası havaleler ile ilgili bir ayı bulan gecikmeler yaşamaları dışında gündemden kalktı.

Bugün sizlere; Avrupa Polis Teşkilatı Europol’ün, Pandora Papers araştırmasının bulguları ışığında uluslararası yasa dışı finans ağlarıyla ilgili hazırladığı yeni rapor çerçevesinde konunun ulaştığı son durumu açıklamaya çalışacağım.

Avrupa Polis Teşkilatı Europol’ün, Pandora Papers sızıntılarına ilişkin bir perspektif ortaya koyduğu “Gölge Para: Uluslararası Yasa Dışı Finansal Ağlar” adlı rapora göre; AB’yi etkileyen kara para aklama faaliyetlerinin ölçeği ve karmaşıklığı sızıntılardan önce hafife alınmıştı.

Yayımlanan raporda, küresel olarak offshore sisteminde...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Her şey bitti, sıra borsa kazançlarında mı? 01 Aralık 2023 | 317 Okunma Torba yasa teklifi: Hep kasa kazanır 27 Kasım 2023 | 296 Okunma Nüfusun yüzde 21’i sosyal yardımla geçiniyor 24 Kasım 2023 | 134 Okunma Gecikme zammı oranının yükseltilmesi vergi tahsilatını artırmaz 20 Kasım 2023 | 93 Okunma Vergiler, giderlere yetişemiyor 17 Kasım 2023 | 131 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar