Gecikmiş Katma Değer Vergisi indirimi tüketiciye yansır mı?

Sözcü Gazetesi Yazarı Nedim Türkmen’in bugünkü (14.02.2022)’’ Gecikmiş Katma Değer Vergisi indirimi tüketiciye yansır mı? ‘’ başlıklı yazısı.

Köşemde, 31 Ocak 2022’de “Katma Değer Vergisi’nde (KDV)  sadeleştirme nasıl olmalıdır?” başlıklı yazımı okumuştunuz. O yazımda; temel gıda maddelerinde, elektrik ve doğalgazda Katma Değer Vergisi’nin en düşük orandan, yani %1’den vergilendirilmesi gerektiğini vurgulamıştım. Bu yazımdan 12 gün sonra, Katma Değer Vergisi (II) sayılı listenin (A) bölümünde yer alan “GIDA” ürünleri, %8 oranında vergileme yapılan (II) sayılı listeden %1 oranında vergilendirme yapılan (I) sayılı listeye transfer oldu. Bu düzenleme ile Katma Değer Vergisi oranı %8’den %1’e indirilen malların tam ve uzun listesini sizler için hazırladım tablo halinde incelemenize sunuyorum. Kesip cüzdanınızda saklarsanız; “o malın vergi oranı düşmedi” diyen satıcıya gösterebilirsiniz.

FİYATLAR DÜŞMEZ!

Ülkemizde, son dört yılda ekonomik kriz nedeniyle sektörlerin desteklenmesi, tüketimin canlandırılması ve pandemi nedeniyle alım gücü azalan tüketicinin desteklenmesi amacıyla birçok kez Katma Değer Vergisi indirimi yapıldı. Bu indirimler, maalesef tüketiciye yansımadı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Her şey bitti, sıra borsa kazançlarında mı? 01 Aralık 2023 | 318 Okunma Torba yasa teklifi: Hep kasa kazanır 27 Kasım 2023 | 298 Okunma Nüfusun yüzde 21’i sosyal yardımla geçiniyor 24 Kasım 2023 | 134 Okunma Gecikme zammı oranının yükseltilmesi vergi tahsilatını artırmaz 20 Kasım 2023 | 94 Okunma Vergiler, giderlere yetişemiyor 17 Kasım 2023 | 133 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar