Dava mı, ödeme mi?

Köşemde, temmuz ayından bu yana Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Hakkında Kanun ve sonrasında kanununun uygulama esaslarını düzenlemek için yayımlanan Turizm Beyannamesi Genel Tebliği taslağı ile...

Köşemde, temmuz ayından bu yana Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Hakkında Kanun ve sonrasında kanununun uygulama esaslarını düzenlemek için yayımlanan Turizm Beyannamesi Genel Tebliği taslağı ile ilgili bir çok yazıyı kaleme aldım. Sadece ben değil, sektörün aktörleri de Hazine ve Maliye Bakanlığı’na gördükleri yanlışlık ve çözümleri içeren yazılı görüşlerini sundular. Buna rağmen tebliğ taslağında hiçbir şey değiştirilmedi. Sanki inat edercesine sektöre bir de “Konaklama Vergisi” kanun teklifi ile cevap verilmiş oldu. Turizm Payı Beyannamesi Genel Tebliği de geçen hafta Resmi Gazete’de yayımlandı.

15 GÜNLÜK SÜRE İŞLEMEYE BAŞLADI

Turizm payı beyannamesi vermekle yükümlü olanların turizm payı mükellefiyetinin tesis işlemlerinin yapılması için tebliğin yayımlandığı 2/11/2019 tarihinden itibaren 15 gün içinde Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnteraktif Vergi Dairesi (https://ivd.gib.gov.tr/) sistemi üzerinden elektronik ortamda başvuru yapmaları ya da dilekçe ile yetkili vergi dairesine müracaat etmeleri veya dilekçelerini kayıtlı posta (Taahhütlü, Acele Posta Servisi (APS) vb.) ile göndermeleri gerekiyor.

TURİZM PAYINI KİMLER ÖDEYECEK?

Turizm payı, aşağıda belirtilen ticari işletmelerin yatırımcısı veya işletmecisi olan gerçek veya tüzel kişilerin bu işletmelerdeki faaliyetleri sonucunda elde ettikleri net satış ve kira gelirlerinin toplamı üzerinden alınan payı ifade ediyor.

Bileşik tesisler ile konaklama tesislerinden binde yedi buçuk,

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Her şey bitti, sıra borsa kazançlarında mı? 01 Aralık 2023 | 317 Okunma Torba yasa teklifi: Hep kasa kazanır 27 Kasım 2023 | 296 Okunma Nüfusun yüzde 21’i sosyal yardımla geçiniyor 24 Kasım 2023 | 134 Okunma Gecikme zammı oranının yükseltilmesi vergi tahsilatını artırmaz 20 Kasım 2023 | 93 Okunma Vergiler, giderlere yetişemiyor 17 Kasım 2023 | 131 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar