Terörist PKK’nın ‘talimatı’ ve HDP ile CHP’nin ‘hayır’ oyu

CHP, Türkiye’nin PKK ve DEAŞ terör örgütleriyle sınır ötesi mücadele için TBMM’den çıkartılması gereken ve daha önce “evet” dediği, bu kez de AKP ve MHP oylarıyla geçeceği...

CHP, Türkiye’nin PKK ve DEAŞ terör örgütleriyle sınır ötesi mücadele için TBMM’den çıkartılması gereken ve daha önce “evet” dediği, bu kez de AKP ve MHP oylarıyla geçeceği kesin olan Suriye-Irak tezkeresine neden “hayır” oyu verdi?

CHP, terör örgütlerini desteklediği için mi? Hayır.

Terörle mücadele edilmesini istemediği için mi? Hayır.

“Türk askerinin yabancı topraklarda bulunmasını istemediği için mi?” Hayır.

“Yabancı askerlerin Türkiye topraklarında bulunmasını istemediği için mi?” Hayır.

Süresi iki yıl olduğu için mi?

Hayır.

Çünkü, daha önce Türk askerinin yurtdışı görevleri için çıkartılan süresi 18 ayı bulan tezkerelere “evet” oyu verdi.

Hatta, Suriye ve Irak’ta terörle mücadele amacıyla sunulan tezkerelere defalarca “evet” oyu kullandı.

HER ŞEY HDP OYLARI İÇİN

Peki bu kez neden “Hayır” dedi?

Kılıçdaroğlu’nu, Millet İttifakı’ndaki ortağı İYİ Parti dahil, tezkereye “evet” diyen Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi, Memleket Partisi’ni, “Tezkereye evet deseydik Cumhuriyet’e ihanet etmiş olurduk” diyerek, “hain” ilan edecek kadar şuursuzca konuşturan şey nedir?

Varsayımlara dayalı soyut birçok cevap bulunabilir ama en “örtülü”, aynı zamanda da en somut cevabı: ‘Ne olursa olsun neye mal olursa olsun HDP’lilerin oyunu almak’ içindir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hakkında terör soruşturma ve yargılaması olan PKK/DEM’li 27 belediye başkanına kayyum yolda 06 Mayıs 2024 | 1.526 Okunma ‘İsmailağa devlete akredite bir cemaattir’... ‘Gerektiğinde cemaatlere operasyon yapmalı’ 03 Mayıs 2024 | 6.145 Okunma FETÖ İsmailağa’yı ele mi geçiriyor 01 Mayıs 2024 | 2.732 Okunma Avrupa’daki PKK’lı Kandil’den daha çok 29 Nisan 2024 | 763 Okunma PKK/DEM’e kapatma davası yolda... Yargıtay Başsavcılığı inceleme başlattı 26 Nisan 2024 | 1.837 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar