FETÖ’nün siyasi ayağı yoktur, kullandığı siyasetçi vardır

Nureddin Nebati, Maliye Bakanlığı’na atanınca bir kısım zevatın aklına yine “FETÖ” geliverdi, ne hoş...

Nureddin Nebati, Maliye Bakanlığı’na atanınca bir kısım zevatın aklına yine “FETÖ” geliverdi, ne hoş...

Eski AKP Milletvekili Nureddin Nebati’nin, 2013 yılında bir grup AKP ve CHP milletvekili ile FETÖ’cülerin Amerika daveti sırasında, Pensilvanya’da ziyaret ettikleri FETÖ elebaşı Gülen ile grup halinde çekilmiş fotoğrafları sosyal medyada gündem oldu.

Nureddin Nebati üzerinden de olsa tartışma bir anda tekrar “FETÖ’nün siyasi ayağı” konusuna geri döndü.

SİYASİ AYAĞI FETÖ’CÜLER AÇIKLASIN!

FETÖ’nün siyasi ayağı konusunda yeri göğü inletenlerin, nedense yargıda 1000 dolayında hâkim ve savcının, 20 bin dolayında TSK’daki FETÖ mensubu var denildiğinde ağızlarını açmıyorlar.

Çünkü somut olguları konuşmak için bilgi gerekir ama sığ bir tartışmanın bilgiye ihtiyacı yoktur; saplantı ve inat yeter...

Gözlemim şu: “FETÖ’nün siyasi ayağı” tartışması; hayata siyaset gözüyle bakan, iktidar olmak isteyen, iktidarını korumak isteyen, makam, mevki maddi güç peşinde olanlar açısından birbirini yıpratmanın en kestirme yolu oldu. Oysa FETÖ ile mücadele, bunu aşan önemli bir konudur.

Belki de, yönetimi ve tetikçileri sosyal medyada bol olan FETÖ’cüler örgütün siyasi ayağı konusunda açıklama yapsalar, bu tartışma bitecek. Kimsenin birbirini yemesine gerek yok; FETÖ’cüler örgütün siyasi ayağını açıklasın, en başa da en nefret ettiklerini koysunlar.


Peki neden yapmıyorlar? Çünkü FETÖ’nün siyasi ayağı yoktur, dönemden döneme değişen kullandığı siyasetçi vardır.

FETÖ VE SİYASETÇİLER

FETÖ’nün siyasi ayağı tartışmasını AKP ile sınırlarsak hükümetin 2013’te FETÖ ile açıktan savaşa başlamasından sonra el konulan gazete ve televizyonlarının önüne giden, bankasına para yatıran, televizyonlarına çıkıp devleti tehdit eden bugün CHP ve İP’nin başındaki siyasetçilerin durumunu nasıl izah edeceğiz?

O günler geride kaldı diyelim, bu siyasetçilerin devletin içinde olan FETÖ’cülerle mücadele için herhangi bir program açıkladıklarını duydunuz mu? Elbette hayır...

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dışında, hükümetten FETÖ ile mücadeleden söz eden kaç isim aklınıza geliyor?

Muhalefetten FETÖ ile mücadele konusunda herhangi bir açıklama ya da plan duyan, gören var mı?

MİT ve Emniyet dışında, yargı içinde savcı ve hâkimlerden kaçı FETÖ ile mücadele ediyor?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hakkında terör soruşturma ve yargılaması olan PKK/DEM’li 27 belediye başkanına kayyum yolda 06 Mayıs 2024 | 1.551 Okunma ‘İsmailağa devlete akredite bir cemaattir’... ‘Gerektiğinde cemaatlere operasyon yapmalı’ 03 Mayıs 2024 | 6.146 Okunma FETÖ İsmailağa’yı ele mi geçiriyor 01 Mayıs 2024 | 2.732 Okunma Avrupa’daki PKK’lı Kandil’den daha çok 29 Nisan 2024 | 763 Okunma PKK/DEM’e kapatma davası yolda... Yargıtay Başsavcılığı inceleme başlattı 26 Nisan 2024 | 1.837 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar