FETÖ tezgahı

15 Temmuz darbesini planlayan FETÖ’nün firari mahrem imamı Adil Öksüz’ün serbest bırakılmasıyla ilgili iddianameyi okuyunca tam bir FETÖ tezgahı ile karşı karşıya olduğunuzu anlayorsunuz.Ankara Cumhuriyet...

15 Temmuz darbesini planlayan FETÖ’nün firari mahrem imamı Adil Öksüz’ün serbest bırakılmasıyla ilgili iddianameyi okuyunca tam bir FETÖ tezgahı ile karşı karşıya olduğunuzu anlayorsunuz.

Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede 28 sanıktan ikisi FETÖ üyeliği, bir kişi de örgüte üye olmamakla beraber yardım ve yataklıktan suçlanıyor. FETÖ üyesi polisler Kenan Gülbay ile Murat Bayrak, FETÖ’nün haberleşme sistemi Bylock kullanıcısı. İddianamenin en çarpıcı isimlerinden birisi olan kişi ise 17/25 Aralık 2013 operasyonundan sonra FETÖ liderinin talimatıyla Bank Asya’ya para yatıran Başbakanlık Müşaviri Ali İhsan Sarıkoca. Diğer 25 sanık ise görevi kötüye kullanma ve delil karartmayla suçlanıyor.

Hatırlayacaksınız ilk mahkeme Adil Öksüz’ü “adli kontrolle” serbest bırakmıştı. Savcılık buna itiraz etti. Ama ikinci mahkeme de tutuklama talebini reddetti. O mahkemenin Başkanı da FETÖ üyeliğinden tutuklu Çetin Sönmez. İtirafçı olan Sönmez, FETÖ lideri Gülen ile görüştüğünü, FETÖ’nün ışık evlerinde kaldığını hatta “abilik” yaptığını söylemişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi anlaşma, tarihi değiştirecek proje 24 Nisan 2024 | 1.357 Okunma Atatürk’ün adını kullanmak bu kez sizi kurtaramayacak 22 Nisan 2024 | 5.431 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 738 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 153 Okunma Yargı PKK/HDP’yi kapatacağına yine bana ceza verdi 17 Nisan 2024 | 2.553 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar