VIP VUP APRON zehirlenmeleri!

Bayramın son günü ülke çapında “VİP-VUP-APRON zehirlenmeleri” haberleriyle dolu geçti. VIP var. VUP var.

İngilizceden araklama “Very Important Person” deyişinin baş büyük harflerini yan yana getirince VIP diye söyleniyor. Azametle, büyüklükle, ululukla, sesleri gırtlaklarından değil dudaklarından çıkartarak öyle bir kibir, gurur, kendini beğenmişlikle “VIP” diyorlar ki, muazzam önemde bir kutsal yapı gibi anlatıyorlar.
Türkçesi: ÇÖK.
Çok Önemli Kişi.
Kimler ÇÖK olabilir?
Bunun bir genelgesi, emir vereni, genelgesini hazırlayanı var. Genelgeye girebilenler “ÇÖK” olabiliyorlar. Cumhurbaşkanları, Başbakanlar, Bakanlar, Milletvekilleri, devletin üst kademesindekiler ÇÖK listesine girme hakkı kazanıyorlar.
Ahmet, “VIP” oldu.
Mehmet “VIP” aldı.
Ben de “VIP” olayım diyenler çoğalmış. Bu yüzden genelgeye girenlerin listesini don lastiği gibi uzatma kararı almışlar, iktidar yandaşı şarkıcılar, futbolcular, sanatçılar, iktidar yağcısı gazetecilerle liste genişlemiş, ÇÖK’ler yani VIP’ler yanlarında 3 kişiyi de “VIP Salonuna” sokabilir diye karar bile çıkmış.

★★★

H

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yabancılar oynadı! Cimbom berabere! 01 Aralık 2023 | 174 Okunma Tüküreyim o futbolcunun dolarına! 29 Kasım 2023 | 441 Okunma Gitti gitti nereye gitti! 27 Kasım 2023 | 227 Okunma Acı yalan sarmalı! 26 Kasım 2023 | 145 Okunma Yıkayan ile yıkanan! 24 Kasım 2023 | 177 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar