60 katlının dili yok!

Cumhurbaşkanı dün “yan dairedeki ölüyor, öbür dairenin haber yok” diyerek 60 katlı dikey beton binaların ruhsuz durumundan söz etti. Glasgow’da yaşayan bir okurum ise “Minberine asansörle çıkılan...

Cumhurbaşkanı dün “yan dairedeki ölüyor, öbür dairenin haber yok” diyerek 60 katlı dikey beton binaların ruhsuz durumundan söz etti. Glasgow’da yaşayan bir okurum ise “Minberine asansörle çıkılan Çamlıca’daki camiyi yapan şirket iflas etti” yazısı üzerine bana e- posta gönderdi.
Sizinle paylaşayım.
Bilginiz olsun.
“Arap Birliği’ne üye Cibuti ile Komoros hariç Dünya’da gitmediğim Müslüman ülkesi yok. Minber, Peygamberimiz (SAV) zamanında 3 basamaktı.
Bu tevazu işaretidir.
Gördüğüm bütün Pakistan, Endonezya ve Arap camilerinde minber 3 basamaktır. Glasgow Merkez Camisi (Pakistanlılar yaptı) minberi tek basamaklıdır”
Çamlıca, 48 basamak.
Hoca yorulur.
Asansör düşünülmüş.

★★★

Dünyada minberine asansörle çıkılan cami tek Türkiye’de yapıldı. Çamlıca Tepesi’nde 400 dönümlük arazi “özel proje alanı” ilan edildi. Bu; İstanbul’un şehir planı hiçe sayılarak “parsel bazında özel imar izni çıkarıldı” demek oluyor. Cumhurbaşkanı son açıkladığı “Manifestoda” altını özellikle çizip, söz verdi. Bundan sonra eğer İstanbul’un belediye başkanlığını Binali Yıldırım kazanırsa “parsel bazında özel imar izni” verilmeyecekmiş. Çamlıca Tepesi’nde 400 dönümlük alanın 57 dönümü üzerinde ve 100 milyon dolara (520 milyon liraya) mâl olan, aynı anda 63 bin kişinin namaza durabileceği, kubbesini çevreleyen yazıları altın renginde, yüzde 100 yün özel dokuma halı ile kaplanan Çamlıca Cami için bir de özel metro hattı inşa edildi. “Metro hattı için de yine parsel bazında imar izni değişikliği” yapıldı.
Cami muazzam büyük.
Asansörlü minberi var.
Cemaati yok.
Cemaat taşınarak gelsin.
Metro hattı döşendi.
Büyük israf!
Nasıl izah edeceksiniz?
İslam inancına sığmıyor.
Akıl ve mantığa da.
Belediyeciliğe de…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yabancılar oynadı! Cimbom berabere! 01 Aralık 2023 | 174 Okunma Tüküreyim o futbolcunun dolarına! 29 Kasım 2023 | 441 Okunma Gitti gitti nereye gitti! 27 Kasım 2023 | 227 Okunma Acı yalan sarmalı! 26 Kasım 2023 | 145 Okunma Yıkayan ile yıkanan! 24 Kasım 2023 | 177 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar