Bir muhtar istifa etseydi daha çok ses getirirdi!

Koca İstanbul. 145 ülkeden daha fazla nüfusu var. 13 yılda İstanbul’a belediye başkanı seçmek için 3 seçim oldu. Büyük oy alarak seçildi. Adı: Kadir. Allah’ın sıfatlarından. Her şeye...

Koca İstanbul. 145 ülkeden daha fazla nüfusu var. 13 yılda İstanbul’a belediye başkanı seçmek için 3 seçim oldu. Büyük oy alarak seçildi.
Adı: Kadir.
Allah’ın sıfatlarından.
Her şeye yeter.
Kudret sahibi.
Kadir: Değer, itibar demek.  İstifa etti. Bir muhtar istifa etseydi daha çok ses getirirdi.
Kudreti yokmuş.
Değeri şişirmeymiş.
İtibarı kağıt kartonmuş.
Onu “Kadir Abi” diye koltuklayıp belediye başkanı olmaya razı eden genel başkanının gözünde,  AKP’li 46 İstanbul milletvekilinin gözünde, 25 partili  ilçe belediye başkanının gözünde, İstanbul Belediye Meclisi’nde AKP’li 187 üyenin  gözünde,  belediyeden büyük ihaleler kapmış, umreye beraber gitmek için fırsat yaratmış partili işadamlarının gözünde ve nihayet partinin İstanbul il yönetiminin önünde  kıymeti sıfırmış.
Tek üzülen görülmedi.
Hiç hayıflanan olmadı.
Bir bağıran çıkmadı.
Bir tek kişi bile “ne yapıyoruz biz, biz nasıl bir partiyiz, Kadir Topbaş’a son yerel seçimlerde 9 milyon İstanbul seçmeninden yaklaşık 4 milyonu oy verip, destekledi, biz halkın bu kadar oy desteği sunduğu birini nasıl bir kalemde harcayıp, cami avlusuna terk edilmiş babasız çocuk gibi ortada bırakıyoruz” demedi, diyemedi.

* * *

Kadir Abi…
Kadir Abi…
Kadir Abi…
Etrafında pervaneydiler.
İş takip ederken.
İhale kovalarken.
Belediyeye mal satarken.
Belediye’ye adam sokarken.
İmar ruhsatı isterken.
Allah’ın bize lütfu!
Kadir Abi diyorlardı.
Gidiyorum dedi.
Boş gözlerle baktılar.
Kadir Topbaş’ı  tam 50 yıl öncesinden (1967’de) “Milli Türk Talebe Birliği’nin İslamcı-Fetullahcı kadrolaşması döneminden” tanıyan Meclis Başkanı AKP İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman, 7 bin davetlinin doluştuğu İstanbul Lütfi Kırdar Salonu’nda  nikahını kıydığı şimdiki Enerji Bakanı İstanbul Milletvekili Berat Albayrak; “insan her şeyi affeder ama asla adam yerine koyulmamış olmayı affetmez” diyerek ve “ben partiden ayrılmadım…” çırpınışlarıyla istifa eden Kadir Başkan’ı duymazdan, görmezden, bilmezden geldiler. Şurada yeni belediye seçimine 1.5 yıl kaldı. Nedir ki, zaman! Akar geçer. 1.5 yıl belediye başkanı kalsın, yeni seçimde adaylığını koymasın, şanla, şerefle, törenle, izzetüikballe gönderelim bile demediler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yabancılar oynadı! Cimbom berabere! 01 Aralık 2023 | 174 Okunma Tüküreyim o futbolcunun dolarına! 29 Kasım 2023 | 441 Okunma Gitti gitti nereye gitti! 27 Kasım 2023 | 227 Okunma Acı yalan sarmalı! 26 Kasım 2023 | 145 Okunma Yıkayan ile yıkanan! 24 Kasım 2023 | 177 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar