Ters köşe!

Bakan damat ile Cumhurbaşkanı kayınpeder arasında  “Doğu ile Batı arasında” sıkışıp kalma durumu doğdu. Damadın, “Almanya başımızın tacı” dediği saatlerde, kayınpeder...

Bakan damat ile Cumhurbaşkanı kayınpeder arasında  “Doğu ile Batı arasında” sıkışıp kalma durumu doğdu. Damadın, “Almanya başımızın tacı” dediği saatlerde, kayınpeder uçakta gazetecilere “Ruslara kaporayı verdik” diye müjdeledi. Enerji Bakanı damat,  milyar dolarlık “rüzgar enerjisi yatırımında Türkiye’nin geleceğini Alman şirketi Siemens” e bağladı ve  “gelsinler yatırım yapsınlar başımızın üzerinde yeri var” diyerek  özellikle vurgu yaptı. Cumhurbaşkanı ve parti başkanı kayınpeder ise hava savunma sistemi (S-400 füzeleri) almak için Rusya ile el sıkıştı.
Ters köşe oldular.
Uzağı görme farkı doğdu.
Damadın görüşü tutarsa:
Almanlar bize öğretecek.
Rüzgardan elektrik üreteceğiz.
Çok ucuza mal edeceğiz.
Cari açığımız kapanacak.
Para (döviz) biriktireceğiz.
Kayınpederin adımı doğruysa:
Ruslar bize öğretecek.
S-400 sistemi yapacağız.
Paralarımız silaha gidecek.

*  *  *

Bir bildikleri vardır! Damat bildiğini şu cümlelerle açıkladı: “Önümüzde yeni bir dünya ekosistemi duruyor. Türkiye işte bu yeni network’un orta kuşağının ana omurgasını oluşturan, bu linki bağlayan anahtar ülke olmaya doğru hızla ilerliyor. Rasyonel olacağız. Pragmatik olacağız”
Bol yabancı kelime kullan.
Derinlikli ve içerikli konuş.
Halk hiçbir şey anlamasın.
Oysa cevap bekleyen soru şu: Dünyada yeni bir ekosistem oluştuysa biz Türkiye,  bu S-400’leri kimden gelecek tehdide karşı kullanacağız?
Bizi Suriye mi vuracak?
Irak ile İran mı?
İsrail ile Ermenistan mı?
Mısır ile Suudi Arabistan mı?
Yoksa Çin ile Rusya mı?
Bunların içinde en belalısı ve vurabilecek durumda olan Rusya… Rusya hem bizi uzun menzilli füze ile vuracak ve hem de o füzeleri savuşturalım diye  S-400 yapmayı mı öğretecek?
Dünya hali bu!
Her şey olabilir.
İkinci Dünya Savaşı sonrası son 75 yıllık “silahlanma tarihi” birçok ulusun (Suudi Arabistan-Katar-Birleşik Arap Emirlikleri gibi) kullanmadığı silahlara milyar dolarlar akıttığını gösterdi. Şu sırada  Japonya ile Güney Kore, Kuzey Kore’nin nükleer başlıklı füze deneme atışlarıyla  korkutulup onlara pahalı ABD silahı satmanın altyapısı döşeniyor. Bu açıdan bakınca; Rusya bize savunma sistemi satar da kimse Türkiye’ye füze ateşlemezse S-400’e ihtiyaç kalmaz ama para silahlanmaya boşa yatırılmış olur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yabancılar oynadı! Cimbom berabere! 01 Aralık 2023 | 174 Okunma Tüküreyim o futbolcunun dolarına! 29 Kasım 2023 | 441 Okunma Gitti gitti nereye gitti! 27 Kasım 2023 | 227 Okunma Acı yalan sarmalı! 26 Kasım 2023 | 145 Okunma Yıkayan ile yıkanan! 24 Kasım 2023 | 177 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar