Herkesi kucaklayan bir İstanbul Valisi

Ali Yerlikaya İstanbul'a vali olarak atanalı henüz bir yıl olmadı. Ancak bu kısa süre içinde hem valilik hem de vekaleten belediye başkanlığı yaptığı için farklı bir durum oluştu.

Muhalefet partileri kendisine çok yüklendi. Hatta Ekrem İmamoğlu'na koltuğu devrettikten sonra kendini siyasi polemiklerin içinde bulduğu ilginç ve sıradışı bir süreç yaşadı.

Pazartesi saat 17.00'de bizim Ciner Medya'nın 11. katındaki toplantı odasında kendisini karşılarken aklımda Vali Bey'in yaşadığı bu süreç vardı.

O dönem zor bir dönemdi ama ben Yerlikaya’nın süreci gayet iyi yönettiği,
şimdi de doğru bir strateji ve demokrat bir duruşla medyaya yaklaştığı kanaatindeyim.

Bir süredir farklı siyasi çizgilerden medya organlarını ziyaret ediyor, son günlerin tartışmalı konusu olan “göçmenler” meselesinde önemli bilgiler paylaşıyor ve “Ben siyasetçi değilim, hangi görüşten olursanız olun, herkese eşit mesafedeyim. Ben İstanbul Valisiyim” mesajı veriyor.

Bu objektif tavrın bu kadar kutuplaşmış bir toplumda çok kıymetli ve gerekli olduğunu düşünüyorum. Bir bürokrat kesinlikle böyle olmalı.

İMAMOĞLU İLE “CEP”TEN KONUŞUYORLARMIŞ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın zaferi ve CHP'de yaşanacaklar... 29 Mayıs 2023 | 1.558 Okunma Anneme dair… 28 Mayıs 2023 | 394 Okunma Dört bir yandan kuşattılar 25 Mayıs 2023 | 906 Okunma Millet İttifakı ve Selahattin Demirtaş meselesi 22 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Sinan Oğan kilit bir siyasi aktör mü hakikaten? 19 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar