Ayhan Ogan'ın sözleri

3-4 gündür Ayhan Ogan’ın CNN Türk’te söylediği sözlerin büyük bir gürültü çıkarmasına şaşmamak gerek. Ogan, zamanın ruhu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AK...

3-4 gündür Ayhan Ogan’ın CNN Türk’te söylediği sözlerin büyük bir gürültü çıkarmasına şaşmamak gerek. Ogan, zamanın ruhu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AK Parti’ye karşı bir süredir oluşturulmaya çalışılan “havayı” okuyamadan, provokatif olarak algılanacağını göremeden birtakım laflar attı ortaya. Yanlış mıydı söyledikleri? Açıkçası kelimelendirmesi yanlıştı ama Türkiye’de son 10 senede büyük bir siyasal ve toplumsal ihtilal olduğu gerçek. Üstelik içeriği öyle çarpıtıldı ki kimse ne dediğini hatırlamaz oldu.

Burada tekrar yazayım: “Biz 15 Temmuz’da çok büyük bir şey başardık. Bakın bu halk devrim yaptı. Bütün bu dışarıdan müdahale etme imkânı bulan bürokratik oligarşiyi yerle yeksan etti. Vesayet sistemini bitirdi. Biz şimdi yeni bir devlet kuruyoruz... Bu yeni devletin kurucusu Tayyip Erdoğan’dır.”

Aynı programda şunları da söyledi Ogan: “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Kurucu partisi Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Kurulan sistem 27 Mayıs darbecileri eliyle 61 Anayasası üzerinden bürokratik oligarşiye, vesayetçilere devredilmiştir. 15 Temmuz’da bu sistem bitmiştir. Yeni bir sisteme geçilmiştir.” Bu son sözlerin altına imzamı atıyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın zaferi ve CHP'de yaşanacaklar... 29 Mayıs 2023 | 1.558 Okunma Anneme dair… 28 Mayıs 2023 | 394 Okunma Dört bir yandan kuşattılar 25 Mayıs 2023 | 906 Okunma Millet İttifakı ve Selahattin Demirtaş meselesi 22 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Sinan Oğan kilit bir siyasi aktör mü hakikaten? 19 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar