Sistem bireyden büyüktür

Eğer iki sağ bekin sağlam olarak yedek kulübesinde otururken stoperden bozma sağ bek ile sahaya çıkıyorsan, bu bir sistem takımı olmamanın göstergesidir. Kişisel performansları bölgelere taşıyarak sonuç...

Eğer iki sağ bekin sağlam olarak yedek kulübesinde otururken stoperden bozma sağ bek ile sahaya çıkıyorsan, bu bir sistem takımı olmamanın göstergesidir. Kişisel performansları bölgelere taşıyarak sonuç elde etmeyi amaçlar!
O bölgenin tüm oyuncuları sakattır ve böyle bir kurgu yapılır. O başka. Veya Guardiola’nın Lahm’ı orta saha merkezinde oynatıp, onun pas yüzdesinden, hızından ve oyun görüşünden bu bölgede yararlanarak oyunu başkalaştırması olur. O da anlaşılır.

Hamza Hamzaoğlu zamanında Şampiyonlar Ligi’nde Denayer’in sağ bek oynatılmaya başlaması, hocanın eleştireye açık ender uygulamalardandı. Dün terk edilmiş bu gariplikle başladı Mustafa Denizli.

Denayer sağ bek oynadı. Neden? Nakoulma’ya fiziksel üstünlük kursun diye mi? Öyleyse Nakoulma’yı forvete çekip o bölgeden uzaklaştıran Ümit Özat bu hamleyi boşa çıkardı. Bence maçın ilk zeki hamlesi buydu.

Üstelik bu haliyle Galatasaray’ı sağ kanadında akıcılığı olmayan ikililer ile oyanamak zorunda bıraktı (Denayer -Olcan ya da Podolski). 43’üncü dakikada sağ bek bindirmesini devre boyunca bir kez yapılabildiği pozisyonda Denayer’in topu kullanış, daha doğrusu kullanamayışı bu anlayışın sahadaki iflasıdır!..

Sabri ve Linnes’i Lazio maçına saklamaksa, Sabri ikinci devre 10 kişi kalan takımda daha da hırpalandı.

Elbette herşey bu değişikliğin sonucunda kötü gitmedi. Ancak Galatasaray’ı dengesizleştirdi. Öndeki oyuncuların bireysel yeteneğine mahkum bıraktı.

Bu görüntüde taç çizgisinden orta sahanın merkezine hatalı pas atan Umut Bulut, defansına yardım edeyim derken Nakoulma’nın golünün hazırlayıcısı oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Orta saha arızası 08 Mayıs 2023 | 86 Okunma Sezon sonu 03 Nisan 2023 | 298 Okunma Rakibi kendisi 20 Mart 2023 | 113 Okunma Düşük Vites 05 Mart 2023 | 74 Okunma Çok iyi puan 03 Şubat 2023 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar