Şampiyonluk enerjisi

Tribünler büyük güçtü. Galatasaraylı futbolcular top kendilerine geçtiği an bu gücü arkalarında hissederek hücum etti. Sonucunu da sezonun fark yaratan oyuncularından Yasin Öztekin’in erken golü ile...

Tribünler büyük güçtü. Galatasaraylı futbolcular top kendilerine geçtiği an bu gücü arkalarında hissederek hücum etti. Sonucunu da sezonun fark yaratan oyuncularından Yasin Öztekin’in erken golü ile aldılar.

Biliç bir derbi maçını daha kendi oyununu rakibine kabul ettirmek yerine, rakibin oyununu bozarak kazanmayı kurgulamıştı.
Erken gol, tabelayı dengede tutarak ilerleyen dakikalarda Galatasaray’ın alacağı risklere göre hamle yapmayı planlayan Beşiktaşlı oyuncuları iyice şaşırttı. Galatasaray topu onlara bırakarak oynamaya başladığında yan toplar(direkten dönen bir top en etkilisi) dışında tehlike yaratamadılar. Tolgay, Sosa, Atiba sorumluluk alarak oynasa da Galatasaray defansını eksiltecek hareketliliği ve agresifleği yaşatamadılar.

Galatasaray teknik heyeti Yasin’I Opare’nin üzerine oynatarak ilk yarı tüm tehlikelerini o kanattan yaratmışken, Biliç, hamlesini sağ kanada yaptı.

Serdar’ı çıkarıp Oğuzhan’ı oyuna aldı, sağ beke Atiba’yı çekip Oğuzhan’ı merkeze monte etti. Bu ofansif hamle saha içinde iki arızayı düzeltti. Top çıkarırken Oğuzhan ile kayıp sayısını azalttı, sağ kanatta Telles’in üzerine oynayan Kerim’in arkasında daha dengeli Atiba ile etkinliğini artırdı.

İkinci yarının başlama düdüğü ile birlikte 50’inci dakikada Selçuk’un yarattığı karambol dışında Beşiktaş, on beş dakikada beş gollük tehdit yarattı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Orta saha arızası 08 Mayıs 2023 | 86 Okunma Sezon sonu 03 Nisan 2023 | 298 Okunma Rakibi kendisi 20 Mart 2023 | 113 Okunma Düşük Vites 05 Mart 2023 | 74 Okunma Çok iyi puan 03 Şubat 2023 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar