LiGiMiZDE GOZ KANATAN ORTALAR

On dördüncü hafta başlıyor. Maçları izlerken yapılan ortalara siz de benim gibi takılıyor musunuz? “Hayır” dediğinizi varsayarak, benim takıntılı biri olmadığımı göstermek için...

On dördüncü hafta başlıyor. Maçları izlerken yapılan ortalara siz de benim gibi takılıyor musunuz? “Hayır” dediğinizi varsayarak, benim takıntılı biri olmadığımı göstermek için “Orta Açma” konusunda Türkiye ligi ile Avrupa’nın en iyi beş ligine göz attım. 

Orta demişken. Kastettiğim duran toplarda yapılan ortalar değil. Hareketli oyunda ceza sahasına kesilen toplardan bahsediyorum. İnanılmaz isabetsiz. Daha doğrusu verimsiz! Anlatayım. 

Ortalamaya bakıldığında Almanya ve İspanya’da bizim ligden daha az orta yapılıyor. İtalya Avrupa’nın en çok orta yapılan ligi, geride kalan haftalarda bir takım ortalama 199 orta yapmış. Almanya en azı (152).  

Fakat en isabetli orta yapılan lig de Almanya (%23). Bu konuda en kötüsü İngiltere (%18). Bu altı lig arasında biz beşinciyiz. İngiltere’den halliceyiz yani. 

Avrupa’da en başarılı orta isabetine sahip takımı Eintracht Frankfurt, %28. Onlar

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Orta saha arızası 08 Mayıs 2023 | 86 Okunma Sezon sonu 03 Nisan 2023 | 298 Okunma Rakibi kendisi 20 Mart 2023 | 113 Okunma Düşük Vites 05 Mart 2023 | 74 Okunma Çok iyi puan 03 Şubat 2023 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar