Kapıyı kırdılar

Katı bir savunma! İspanya’ya karşı pek çok takımın denediği bir yöntemdir. Kalenizin önüne yerleşirsiniz. Hücumcularınıza nefes alıp vermek doğallığında sahada uygulayacakları savunma...

Katı bir savunma! İspanya’ya karşı pek çok takımın denediği bir yöntemdir. Kalenizin önüne yerleşirsiniz.

Hücumcularınıza nefes alıp vermek doğallığında sahada uygulayacakları savunma görevleri yüklersiniz. Yedek kulübesi dahi gözünüzü bir an kırpmazsınız. Mahalleye dadanmış hırsızı tetikte bekleyen ev sahibi gibi hep uyanık olursunuz.

Aksi halde nasıl sızdığını anlamadığınız bir İspanyol’un attığı golü ağlarınızdan çıkarırsınız. Defans yaptığınız anlar anlamsızlaşır. Kalan dakikalar üzerinize çöker. Direnciniz kırılır.

Dün grubumuzun diğer maçında Çek Cumhuriyeti, oyuncu kalitesi az olan hemen her ülkenin yaptığı gibi İspanya’ya karşı savunarak kazanmayı tercih etti. En azından kaybetmemeyi. Katı savunma anlayışı içerisinde cin gibi uyanıklardı.

Savunmaları biraz gevşediğinde de kalecileri Petr Cech çıktı sahneye. Sadece ilk devre 4 kurtarışı vardı.

Bazen şanslılardı. İspanyollar kötü vurdu.

Çek hücumcularının savunma, İspanyol savunmacıların hücum katkılarını izlediğimiz maç boyunca golün Pique’den gelmesi sanki kaçınılmazdı. Adeta kapıyı kırıp girdiler içeri.

İspanya hazırlık maçlarında olduğu gibi kapalı savunmaya karşı yaratıcılıkta fakirliğini gördük. Ancak biz onlardan puan çıkarmak istiyorsak sadece savunarak değil, onları da savunmaya zorlayabilirsek başarılı olabiliriz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Orta saha arızası 08 Mayıs 2023 | 86 Okunma Sezon sonu 03 Nisan 2023 | 298 Okunma Rakibi kendisi 20 Mart 2023 | 114 Okunma Düşük Vites 05 Mart 2023 | 74 Okunma Çok iyi puan 03 Şubat 2023 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar