İyi puan

Fenerbahçe kötü bir ilk yarı oynadı. Futbolunun beğenilmediği dönemde iyi bir defans takımı görüntüsündeydiler. Dün açık oyunda defansif açıdan iyi olsalar da hücum etmeye niyeti olmayan...

Fenerbahçe kötü bir ilk yarı oynadı. Futbolunun beğenilmediği dönemde iyi bir defans takımı görüntüsündeydiler. Dün açık oyunda defansif açıdan iyi olsalar da hücum etmeye niyeti olmayan Gaziantepspor'a karşı kötü hücum ettiler. Organize değillerdi. Nani hücumları bitirirken yanlış tercihler yaptı.

Duran top hastalığı tekrar etti. Kornerden yedikleri erken golün sonrasında rakipleri iyice kendi ceza sahasına gömülmüşken, sete dönen oyunda uyumsuz görüntü sergilediler. Diego topu ayağına aldığında ne arkadaşlarını kaçıracak alan, ne de o alanı bulduğunda kaçan arkadaşı vardı.

Bir kişi eksik kalsalar da rakip kendi sahasında kaldığı için ilk devrenin son bölümünde fiziken hırpalanmadılar. Vitor Pereria'nın eksik kaldıktan sonra yaptığı hamle doğruydu, ki başlangıçta da orta saha merkezi tek forvetli oyun da Diego-Topal ikilisi ile kurulabilirdi.

Gaziantepspor'un temponun yükselmesine izin vermeyen oyun anlayışına topun dışarıya çıktığı anlarda top toplayıcıların yavaşlığı da eklenince yavan bir futbol çıktı ortaya.

Hasan Ali'nin kırmızı kartında karardan çok o duran topta tek kişiyi ve takımın en hızlı olmayan oyuncusunu geride bırakmak da tartışmalıdır.

On kişiyle beraberliği yakaladıktan sonra geriye düşmesine rağmen Fenerbahçe ikinci yarı oynadığı futbolla puanı hak etmişti. Pereria'nın kenardan doğru hamleleri iyi oyunun temeliydi. Bitiriş on birindeki oyunculardan Volkan Şen ve Caner, on birde olsaydı nasıl olurdu sorusunu zihinlerde bıraktı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Orta saha arızası 08 Mayıs 2023 | 86 Okunma Sezon sonu 03 Nisan 2023 | 298 Okunma Rakibi kendisi 20 Mart 2023 | 113 Okunma Düşük Vites 05 Mart 2023 | 74 Okunma Çok iyi puan 03 Şubat 2023 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar